Keresés

Szexjátékszerek anyagai - 7. rész: Üveg

Bármilyen furcsán hangzik is, üvegből is készülhetnek szexuális segédeszközök. Természetesen az üveg speciális tulajdonságai miatt nem használható bármilyen játékszerhez. Az üveget mindenki ismeri, a tulajdonságaival mindenki tisztában van, azzal valószínűleg kevesebben foglalkoztak, hogy miért is lehet ez egy ideális anyag a kényeztetőkhöz.

Az üveg szexjátékszerek előnye

A egyik nagy előnye, hogy teljesen semleges. Hypoallergén, így azok is nyugodtan használhatják, akik allergiások bizonyos anyagokra. Egy üveg szexjátékszer senkinél nem fog érzékenységet, irritációt okozni.

Az üveg másik nagy előnye, hogy rendkívül könnyen tisztán tartható. A felülete sima és egyáltalán nem porózus, így a kórokozók nem tudnak rajta megtelepedni. Szinte bármivel tisztítható, de akár a mosogató géppel is elmosható. Nem kényes, nem igényel semmilyen különleges karbantartást. Nem árt neki a hideg, nem árt neki a meleg, nem öregszik el. Ha vigyázunk rá, hosszú évekig használhatjuk.

Az üveg rendkívül jól síkosítható és bármilyen síkosító készítménnyel használható. (legyen az vízbázisú, szilikon alapú vagy akár olajos).

Változatos formai kialakítással készülnek. Léteznek teljesen sima felületűek, rücskösek, barázdáltak, spirális alakúak, stb... Bárki megdarálhatja a számára legizgalmasabb formát.

Icicles gömbös üvegdildó - Olvasói teszt

Az üveg dildó számora teljesen új élmény volt. azelőtt sosem találkoztam ilyennel. Rögtön megtetszett ahogy kibontottam. Az Icicles gömbös dildó Nem hasonlít egyetlen egy szexuális játékszerre sem. Igazából akár egy dísztárgy is lehetne. [...]

Az üveg játékszerek hátrányai

Az üveg törékeny! Szóval ha leejted (mondjuk a fürdőben, vagy bele ejted a mosdóba, kádba) akkor jó eséllyel annyi lesz neki. De attól nem kell tartanod, hogy használat közben eltörne és így sérüléseket okozna. Az üveg szexjátékok kiváló minőségű vastag falú fúvott üvegből készülnek, így teljesen kizárt hogy normál módú használat esetén eltörnének.

A kemény anyaga sem biztos hogy bejön mindenkinek. (Ha valaki élethű élményre vágyik, nem ez lesz számára a jó választás, neki ajánljuk a TPE-ből, szilikonból vagy esetleg a PVC-ből készülő játékszereket) De éppen e miatt adhat teljesen új, és egyedi élményt.

Milyen játékszerek készülhetnek üvegből?

Az üvegből készülő szexjátékszerek palettája viszonylag szűkös. Csak olyan eszközöknél használható, ahol kemény, szilárd anyagra van szükség. Az üveg rendkívül jól vezeti a rezgéseket is, így elvileg vibrátoroknál is alkalmazható lenne, de ez nem igazán jellemző. Elsősorban dildók, és anál játékszerek, anál kúpok készülnek belőle.

A sorozat további cikkeiért kattints: Szexjátékszerek anyagai