Keresés

Szexjátékszerek anyagai - 3. rész: PVC

A szexjátékok anyagaival foglalkozó sorozatunk előző két írásában bemutattuk az egyik legkeményebb, és az egyik legpuhább alapanyagot. A mostani részben egy olyan műanyag fajtával szeretnénk foglalkozni ami a kettő között helyezkedik el, és egyesíti az előző anyagok jó tulajdonságait.

A PVC-ról valószínűleg mindenkinek a műanyag padlóburkoló, vagy a műanyag lefolyócső fog először beugrani! 😀 De a PVC (poli vinil-klorid) rendkívül széles körben használt műanyag, az élet minden területén találkozhatunk vele.. Két fajtája létezik, a lágy és a kemény PVC. A szexjátékszereknél elsősorban a lágy formáját alkalmazzák, a kemény eszközöknél általában ABS-t részesítik előnyben a gyártók.

A PVC-nek számos olyan jó tulajdonsága van, ami ideálissá teheti egyes szexuális segédeszközök gyártásához. Hajlékony, viszonylag puha, ugyanakkor nem porózus a szerkezete. Ebből kifolyólag kevésbé sérülékeny mint egy TPE/TPR-ből készült játékszer és az ápolása is sokkal egyszerűbb. A PVC-t elsősorban műpéniszek, dilók (esetleg vibrátorok) gyártásához használják. Ezeknél az eszközöknél fontos hogy kellőképpen merevek legyenek, ugyanakkor bizonyos fokig hajlékonyak, rugalmasak is. Továbbá fontos, hogy jól síkosítható puha felületük legyen. Ezeknek a kritériumoknak a PVC pedig tökéletesen megfelel.

Lehet, hogy felhúzod a szemöldököd, ha azt olvasod egy dildó leírásnál, hogy anyaga PVC, (ez valószínűleg a linóleumra való asszociáció miatt lehet így 🙂 ) de ebből az anyagból is készülnek élethű érzést nyújtó, prémium kategóriás szexjátékszerek. Gondolj csak a realisztikus King Cock dildókra, melyek PVC-ből készülnek, ugyanakkor mind megjelenésre, mind állagra, mind pedig érzetre teljesen valósághűek.

Élethű dildó PVC-ből

Az se tévesszen meg, hogy a PVC-t nagyon sok olcsó, és gyenge minőségű játékszernél is alkalmazzák. Fontos tudni, hogy nem mindegyik alapanyag egyforma. A Prémium kategóriás termékeknél alkalmazott PVC mentes a káros anyagoktól, és bőrbarát tulajdonságokkal rendelkezik. Mi azt tudjuk javasolni, hogy akármilyen anyagból készült játékszerre is essen a választásod (kemény műanyag, ultra puha TPE, PVC, szilikon, stb…) az elsődleges szempont mindig az alapanyag tisztasága, minősége legyen. Keresd a hypoallergén, bőrbarát termékeket, amelyek garantáltan nem tartalmaznak semmiféle, az egészségre ártalmas alkotóelemet.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a PVC-bő készült szexjátékszereknek?

PVC-ből nem alkalmas mindenféle segédeszköz gyártására. Az anyag nem túl puha, így férfi kényeztetőkhöz, maszturbátorokhoz nem való. Viszont kifejezetten ideális olyan termékekhez, ahol a merevségnek, megfelelő rugalmassággal kell párosulnia. Így leginkább műpéniszek gyártásához használják, az előnyöket és a hátrányokat is ennek fényében szedtük össze.

Előnyök

  • A PVC rugalmas, ugyanakkor kellőképpen merev tartása van. Tökéletes dildó alapanyag.
  • Ugyan nincs olyan puha mint a TPE, de bőrhöz nagyon közel álló textúrát lehet belőle készíteni. Így akár maximálisan élethű élményt is képes nyújtani.
  • A PVC nem porózus, így kevésbé van kitéve a gombáknak és baktériumoknak. Könnyű tisztán tartani, és nem igényel különös gondoskodást.
  • Mivel nem nagyon puha, az igénybevételt is jobban bírja. Sérülésekre nem hajlamos így hosszabb élettartammal bír.

Hátrányok

  • Elsősorban műpéniszek készítéséhez használják, de maximálisan bőrszerű kényeztetők nem készíthetők belőle.
  • Nagyon sok “gyenge” minőségű szexjátékszer készül PVC-ből, így sokan előítéletekkel rendelkeznek ezzel az anyaggal szemben.

Kinek ajánljuk a PVC-ből készült dildókat?

Elsősorban dildókat, anális kényeztetőket gyártanak belőle, így azok figyelmébe ajánljuk akik ilyen játékszereket keresnek. Mivel széles körben alkalmazzák, megtalálható olcsóbb kategóriás termékeknél és prémium márkánál is.

A sorozat további cikkeiért kattints: Szexjátékszerek anyagai