Keresés

Szexjátékszerek anyagai - 2. rész: ABS

Folytatjuk a szexjátékszerek anyagainak bemutatását. Az előző részben a TPE-ről volt szó, amely az egyik legpuhább anyag amit a segédeszközök gyártásánál felhasználnak, most pedig az egyik legkeményebbet szeretnénk bemutatni, az ABS-t.

Az akrilnitril-butadién-sztirol (ABS) egy jó ütésálló képességgel, nagy keménységgel és szilárdsággal, jó hőállósággal és vegyszerállósággal rendelkező hőre lágyuló műanyag. Felhasználása elég sokrétű, használták például az autóiparban (műszerfal burkolat), háztartási eszközökben (hűtők belső borítása), elektronikai eszközökben (mobiltelefonok külső burkolata), biztonsági sisakokban, játékokban és sok más fogyasztási cikkben, például szexuális segédeszközök anyagaként is (pl.: rúdvibrátorok).

Amíg a TPE-nek az volt az előnye hogy puha, így szinte bőrszerű szexjátékok készíthetőek belőle, addig az ABS előnye éppen az hogy kemény! Ezt az anyagot szinte mindegyik szexuális segédeszköznél alkalmazzák. Némelyiknél csak a játékszer vázát vagy éppen tokját készítik ebből, de felhasználják a játékszerek vezérlőinek kialakításánál és léteznek olyan játékszerek is, melyek teljes egészében ABS-ből készülnek.

Ha van egy kis rálátásod a szexjátékok piacára, akkor tudod, hogy a kényeztetők mennyire sokrétűek, változatosak. Mint ahogy változatosak vagyunk mi is, akik használjuk ezeket. Teljesen más érzés, más élmény érhető el egy valósághű vibrátorral. és más egy kemény műanyagból készült vibrivel.

Műanyag rúdvibrátor

Milyen előnyei vannak egy ABS-ből készült játékszernek?

Természetesen minden felhasznált anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A puha bőrszerű anyagok lehet hogy nagyon kellemes tapintásúak, és életszerű érzést keltenek, ugyanakkor rendkívül sérülékenyek, és a tisztításuk, karbantartásuk is nehézkes. Az ABS-ből készült kényeztetők ezzel ellentétben könnyen tisztíthatóak, tartósak.

  • Az ABS rendkívül jól vezeti a rezgéseket. Ellentétben egy puha, rugalmas anyagból készül vibrátorral, mely a rezgések nagy részét elnyeli, a kemény műanyagból készült vibrátorok azt teljes egészében átadják. Így jóval intenzívebb stimuláció érhető el velük.
  • Az anyaga nem porózus, így nagyon könnyű a tisztán tartása és nem igényel semmilyen extra odafigyelést, vagy különleges gondozást. Bármilyen típusú síkosítóval használható.
  • Nem sérülékeny, és rendkívül hosszú az élettartama
  • Mindezeken túl, az ABS játékszerek talán a legkedvezőbb árfekvésűek

Kinek ajánljuk?

Igazából bárkinek. 🙂 A kizárólag ABS-ből készült segédeszközök általában egyszerűek és olcsóak, és eléggé “hatékonyak”. Persze ne várjunk tőlük élethű megjelenést, puha bőrszerű tapintást. Tökéletesek lehetnek kiegészítő kényeztetőnek, egy-egy gyors maszturbáláshoz, vagy akár “utazó vibrátornak”. De nyugodt szívvel tudjuk ajánlani azoknak akik most ismerkednek a szexjátékszerekkel. Mivel az áruk általában nagyon kedvező, azok számára is tökéletes választás lehet, akik még csak kacérkodnak a vásárlás gondolatával, de még nem szánták el magukat, hogy valamilyen komolyabb, drágább vibrátorba ruházzanak be.

ABS-ből készítene hagyományos rúdvibrátorokat, G-pont és anál vibrátorokat, aprócska csiklóizgató vibrátorokat, de van belőlük vibrációs tojás, és gésagolyó is.

A sorozat további cikkeiért kattints: Szexjátékszerek anyagai