Keresés

Szexjátékszerek anyagai - 4. rész: Szilikon

A szexuális segédeszközök igen változatos anyagokból készülhetnek. Az anyagválasztást elsősorban a játékszer funkciója határozza meg, pusztán az anyag miatt nem lesz egy termék jó vagy rossz. Amelyik alapanyag tökéletes választás egy vibrátorhoz, egyáltalán nem valószínű hogy egy művaginánál is megfelelő lesz. Ugyanakkor az anyagok minősége sem egyforma, hiszen szilikonból is létezik olcsó, és létezik orvosi tisztaságú változat is.

A szexjátékszerek anyagaival foglalkozó cikksorozatunkban, most az egyik legkedveltebb, és legszélesebb körben alkalmazott alapanyagot a szilikont szeretnénk bemutatni.

A szilikon egy rendkívül sokoldalú műanyag, mellyel az élet minden területén találkozhatunk. Használják tömítésekként (építőiparban, elektronikában), gyógyászatban mell implantátumként, kontaktlencse és egyes protézisek anyagaként, de találkozhatunk vele a konyhában hiszen különböző konyhai eszközöket is készítenek belőlük. Kiváló rugalmasság jellemzi, széles hőmérsékleti tartományt képes elviselni (gondoljunk csak pl. a szilikon tortaformákra) ellenáll az UV sugárzásnak, nedvességnek. A fenti tulajdonságok pedig tökéletesen alkalmassá teszik arra, hogy szexjátékszerek alapanyagai legyen.

Szilikon vibrátor

Mit érdemes tudni a szilikon szexjátékszerekről?

Mint ahogy a szilikon maga is rendkívül sokrétű alapanyag, a felhasználása is változatos. A keményebb verzióiból készülhetnek különböző dildók, anál kényeztetők, de akár teljesen bőrszerű felület is előállítható belőle, melyet leginkább a maszturbátokonál, műpunciknál és az élethű műpéniszeknél alkalmaznak. Mivel a jó minőségű szilikon kifejezetten drága alapanyag, így sokszor kizárólag a játékszerek külső bevonatát készítik belőle. Nagyon gyakran találkozhatunk ezzel a megoldással vibrátoroknál, vibrációs tojásoknál, mikor a belső, kemény vázat, puha, selymes tapintású szilikonnal borítják be.

A legfontosabb amit a szilikon kényeztetőknél meg kell jegyeznünk az a síkosító! Szilikon szexjátékszerhez KIZÁRÓLAG VÍZBÁZISÚ síkosítót szabad használni. A szilikonos síkosítók ugyan hosszabban tartanak, de károsítják a szilikonból készült termékeket.

A szilikon szexjátékszerek előnyei

  • Kellemes tapintású, puha, rugalmas, meleg hatású.
  • Érzékeny bőrűeknek is megfelelő választás, hiszen léteznek orvosi tisztaságú szilikonból készült játékszerek is, melyek semmiféle bőrirritációt, allergiát nem váltanak ki.
  • Nem porózus, így könnyen tisztán tartható.
  • Könnyen síkosítható (kizárólag vízbázisú síkosítóval!)

A szilikon szexjátékszerek hátrányai

  • A szilikon játékszerek kizárólag víz alapú síkosítóval használhatóak. Ha erre odafigyelsz, sokáig élvezheted a minőségét.
  • Mivel viszonylag puha anyag, így a könnyebben sérül. Érdemes figyelni a tárolásra (pl. puha szatén tok)

A sorozat további cikkeiért kattints: Szexjátékszerek anyagai