Keresés

Szexjátékszerek anyagai - 6. rész: Fém

Most egy igen szokatlan anyagról lesz szó, a legtöbb embernek valószínűleg eszébe sem jutna, hogy fémből is készülhetnek szexjátékszerek.

Arról már volt szó, hogy kemény műanyagból (ABS) gyártanak szexuális segédeszközöket. Bár ezzel az anyaggal leggyakrabban kiegészítésként találkozhatunk, pl egy vibrátor vezérlő paneljeként, vagy kemény vázaként, de léteznek kizárólag ebből az anyagból készült játékszerek is. (pl.: rúdvibrátorok)

Márpedig ha kemény műanyagból készülhetnek szexjátékok, akkor miért ne készülhetnének fémből is! A fémnek rengeteg olyan tulajdonsága lehet ami előnyösebb lehet a műanyagnál.

Rendkívül tartós.
Ugyan egy műanyag vibrátornál sem kell attól tartanunk hogy elkopik 🙂 de történhetnek balesetek, elejthetjük, ráléphetünk, és akkor bizony eltörnek. Egy fémből készült játékszernél ez a veszély nem áll fenn!

Jó rezgést vezető képesség
Az ABS szexjátékszereknél is előnyként soroltuk fel a jó rezgést vezető képességét. A puha anyagok a vibráció egy részét elnyelik, így kevesebbet adnak át. A kemény anyagokból készített eszközök (mint ABS és a fém) intenzívebb stimulációt tesznek lehetővé

Hypoallergén
Talán az egyik legfontosabb jellemzője az igazán jó minőségű fém játékszereknek. A legjellemzőbb anyag az orvosi rozsdamentes acél, és az orvosi tisztaságú alumínium. Ha ilyen játékszert veszünk, egészen biztosak lehetünk abban hogy semmiféle irritáció, vagy allergiás tünet nem fog fellépni. Bár létezhetnek olyan eszközök is, amelyek nem orvosi minőségű anyagból készülnek, ezekkel azonban mindenképpen célszerű vigyázni! Mi mindenkinek azt javasoljuk, hogy ha fém játékszer vásárlásán gondolkodik az orvosi minőségű anyagokat keresse!

Vezeti az áramot
(???) Ennek mi értelme van? A szexjáték között van egy nagyon speciális csoport, az elektro-szex kellékek. Ezek ez eszközök nem vibrációval, hanem apró áram impulzusokkal ingerelnek. Márpedig ilyenkor kritérium a jó vezetőképesség. Az elektro-szex játékszerek éppen ezért a leggyakrabban orvosi acélból, vagy alumíniumból készülnek.

Acél dildó

Acél dildó

Bár sok előnyös tulajdonsága van a fém szexjátékoknak, elsősorban mégsem ezek dominálnak vásárláskor. A fémből készült játékszereknek különös hangulata van, ami talán pont abból fakad, hogy a legtöbben nem gondolunk rá erotikus játékszerként. Gyakran alkalmazzák fétis kellékeknél (pl: orvos szex, BDSM) de közkedveltek a fémből készült análkúpok, péniszgyűrűk is.