Keresés

Szexjátékszerek anyagai - 5. rész: Latex

A latexről legelőször mindenkinek valószínűleg a csillogóan fényes, feszülő “fetish” ruhák ugranak be. De ezt az anyagot nem csak ruhák, hanem szexjátékszerek készítésénél is felhasználják.

Mit kell tudni a latexről?

A latex természetes gumi! Rendkívül rugalmas, sima, jól síkosítható. Amit mindenképpen tudni kell a latexről, hogy ugyan az egészségre teljesen ártalmatlan anyagról van szó, mégis sok embernél felléphet vele szemben allergiás reakció. Ha latex eszközök használata után bőrirritáció, bőrpír, viszketés lép fel, akkor nagy valószínűséggel az allergia lesz a gond. Ebben az esetben mindenképpen ajánlott elfelejteni a latex termékeket, és a 100%-os szilikon játékszerek között szétnézned. A zselés, és gumis anyagú termékek is jó eséllyel tartalmaznak latexet, így latex-allergia esetén azok sem ajánlottak.

Latex dildó

Latex dildó

A latex termékek védő púderrel vannak kezelve. Ezért alapból mattak. Ahhoz hogy szépen csillogjanak, latex fényspay-re van szükséged, amely segítségivel fényesre polírozhatóak. Tisztítás és száradás után pedig érdemes latex ápolóval kezelned.

A latex játékszerek előnyei

  • rendkívül rugalmas
  • sima, jól síkosítható, könnyen tisztítható

A latex játékszerek hátrányai

  • egyes embereknél allergiás tüneteket válthat ki
  • speciális ápolást igényel