Keresés

Vibrátor tanácsadó - hogyan válassz!

Szeretnél egy kis segítséged vibrátor választáshoz? Az oldalunkon rengeteg hasznos információt találhatsz, de hogy még könnyebb dolgod legyen, a legfontosabb szempontokat összegyűjtöttük neked egy cikkbe!

Kezdőként megannyi kérdéssel, bizonytalansággal találkozhatsz. Melyik lenne nekem a legmegfelelőbb? Milyen anyagot válasszak? Mennyire érdemes figyelni az árra? A vibrátorok hatalmas palettája pedig egyáltalán nem könnyíti meg a választást. Mielőtt megveszed az új kényeztetődet, érdemes végig futni az igényeiden. Mik azok a tulajdonságok amik mindenképpen fontosak a számodra, mik azok amikből tudsz engedni.

1. Milyen típusú izgatásra vágysz?

Legelőször is azt kell eldöntened, hogy melyik testrészedet szeretnéd vele leginkább kényeztetni. Természetesen a legtöbb vibrátor nem csak "egy funkciós" de van egy fő feladata, amire a leginkább alkalmas. Tehát első körben a vibrátor típusát érdemes kiválasztanod.

Vibrátor fajták

Vibrátorok hüvelyi kényeztetéshez

Klasszikus rúdvibrátorok

Ezek a játékszerek a vibrátorok legegyszerűbb fajtái. Általában egyenes, vagy kis mértékben ívelt kialakításúak, elsődleges funkciójuk a rezgő hüvelyi stimuláció. (Természetesen a csiklóhoz helyezve annak izgatására is alkalmasak lehetnek) Méretük és megjelenésük változatos, mint ahogy a felhasznált anyagok is. Ebben a kategóriában kifejezetten sok olcsó vibrátor található, ezért kezdőknek ideális választás lehet. [milyen előnyei lehetnek a rúdvibrátoroknak...]

Élethű vibrátorok

Az élethű vibrátorok igazából a klasszikus vibrátorok speciális verziói. A megjelenésük, formájuk egy igazi péniszhez hasonló, így használatuk hasonlíthat az igazi szex-élménéhez. Ezt az élményt fokozza, hogy általában a bőrhöz hasonlóan viselkedő, selymes és puha tapintású anyagokat alkalmaznak. [bővebben az élethű vibrátorokról...]

G-pont vibrátorok

Ezek szintén hüvelyi vibrátorok. A formájuk hajlított, a fejük hangsúlyosabb. Direkt úgy lettek kialakítva, hogy minél könnyebben elérhető legyen velük a G-pont. Sok hölgy szeretné kipróbálni, átélni a G-pont orgazmust, de az erogén zóna speciális helyzete miatt nem egyszerű. Nekik lehet nagy segítség egy G-pont vibrátor, hiszen ezzel sokkal könnyebben megtalálható és stimulálható ez a rejtett gyönyörpont. 

Vibrációs tojások

Ezek kifejezetten huncut szexjátékszerek. Létrejöttüket valószínűleg a gésa-golyók ihlették. A vibrációs tojások a hüvelybe helyezve szinte bárhová elkísérhetnek. Intenzív rezgésre képesek, a távirányítójuk segítségével pedig bárhol, bármikor készek egy kis kényeztetésre. [bővebben a vibrotojásokról...]

Vibrátorok csiklóizgatáshoz

A hölgyek közel 70% százaléka kizárólag a csikló ingerlésével képes elérni a csúcsra. A hüvelyi vibrátorok is (egy kis kreativitással) alkalmasak lehetnek erre a feladatra, de a csiklóizgatók kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve.

Csiklóizgató vibrátorok

A csiklóvibrátorok nem a hüvely izgatásra, hanem a klitorisz stimulálására lettek tervezve, legtöbbször nem is alkalmasak a behatolásra. A külső területek izgatását intenzív és változatos vibrációval érik el, formájuk pedig segíti a kényelmes használatot. [mi is az a csiklóvibrátor...]

Léghullámos csiklóizgatók

Míg a csiklóizgató vibrátorok a rezgésekkel (vibrációval) stimulálják a csiklót, a léghullámos izgatók apró vákuum impulzusokat használnak ugyanerre. Az eredmény pedig több mint kielégítő! A kipróbálók, szinte kivétel nélkül semmihez sem hasonlítható, rendkívül intenzív orgazmusról (sőt sok esetben többszörös orgazmusról) számolnak be. [hogyan használd...]

Vibrátorok kombinált stimulálással

Ha szeretnéd egyidőben átélni a hüvelyi kényeztetést és a csikló izgatását, akkor ezek között a vibrátorok között érdemes szétnézned. Természetesen, egy kis leleményességgel a kettős izgatás akár az eddig felsorolt játékokkal is elérhető, de ezek a kényeztetők direkt erre a funkcióra készültek.

Csiklóizgatós, klitoriszkaros vibrátorok (nyuszis vibrátorok)

Ezek a kényeztetőket kifejezetten azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik csak hüvely és a csikló együttes izgatásával képesek eljutni a csúcsra. A vibrátor szára a hüvelybe hatol, miközben a csiklóizgató kar a kltoriszt stimulálja. A hüvelyi szár, és a csiklóizgató funkciói általában külön-külön vezérelhetőek. 

Párvibrátorok

Ezek a játékok kifejezetten pároknak készülnek. Céljuk, hogy a szexuális aktust turbózzák fel. Ezek a kényeztetők szintén egyidejűleg izgatják a csiklót, a hüvelyt (egyes típusok a G-pontot) és a férfi péniszét is. [bővebben a párvibrátorról...]

Anál vibrátorok

Ezek a szexjátékok, a hátsó élvezetek kedvelőinek lettek tervezve. Fontos szempont, hogy használatuk biztonságos legyen. A kiszélesedő talpuk megakadályozza hogy a vibrátor túl mélyre csússzon. Az anál vibrátorok speciális fajtája a prosztata vibrátor, amely kifejezetten férfiak számára készül.

Masszírozók (Wand vibrátorok)

masszírozó vibrátorok újra a fénykorukat élik, rendkívül népszerűek. Alkalmasak lehetnek akár a test különböző területeinek masszírozására, de az intim területek kényeztetésére is kiválóak.

2. Mekkora legyen a mérete?

Ezt sajnos sokan benézik, pedig rendkívül fontos paraméter. :( Vagy nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget, vagy nem nézik meg figyelmesen a vibrátor leírását Egy hagyományos üzletben kézbe vehető a termék, könnyebb eltalálni a megfelelő méretet. De egy webáruházban a képek megtévesztők lehetnek, leginkább csak a leírásra tudunk hagyatkozni. Ilyenkor segíthet az, ha például egy vonalzó segítségéve felrajzolod egy papírra a főbb paramétereket (hosszúság, átmérő, stb...)

A méret elsősorban a behelyezhető (vaginális, anális) vibrátoroknál a fontos szempont. Ha rosszul választod meg, az sajnos teljesen tönkreteheti az élményt. Ha túl kicsi, lehet hogy nem éred el a megfelelő stimulációt, ha pedig túl nagyot választasz, előfordulhat hogy nem is fogod tudni használni.

Vibrátor méret

3. Milyen funkciói legyenek?

Stimulációs módok, fokozatok

A legegyszerűbb vibrátoroknál nincs nagy választási lehetőség. Ezek általában egy ritmusú vibrációt ismernek, melynek sebessége változtatható. Vagy fokozatmentesen egy csavaró gomb segítségével, esetleg néhány fokozatban egy nyomógombbal. Olyanok is vannak amik több ritmust ismernek, de a fokozatot külön nem lehet rajta állítani.

A komolyabb vibrátoroknál a ritmus és a fokozat általában már egymástól függetlenül vezérelhető. Sőt, léteznek több motoros vibrátorok is ahol motoronként is eltérő beállításokat használhatunk. De léteznek kényeztetők, melyek a vibráció mellet (vagy helyett) másfajta stimulációt is ismernek. Melegítő funkcióval vannak ellátva, lökő, forgó, vagy hullámzó mozgásuk van, stb...

Tölthető vagy elemes?

Ma már egyre több az akkumulátoros vibrátor. Rendkívül praktikusak, hiszen nem kell a lemerült elemek miatt idegeskedned, egy USB kábel segítségével könnyedén újra formába hozhatók. Persze ez akár plusz hibaforrást is jelenthet. Ha tönkremegy az akku kuka a vibrátor is. Ettől függetlenül egyre többen választják ezeket a játékszereket. Bár az áruk általában magasabb, összességében akár még pénzt is takaríthatunk meg velük, hisz az elemek sem olcsó hozzávalók.

Távirányítás

A legtöbb játékszer kizárólag a gombjaival irányítható, de ez alap esetben teljesen megfelelő. Egy távirányítós vibrátor azonban sokkal változatosabban használható. Lehet hogy csak a kényelmesebb vezérlés a cél, de a távirányító segítségével még izgalmasabb szituációkat teremthettek. Nem is beszélve az "okos vibrátorokról" melyek mobiltelefon segítségével, akár a világ másik pontjáról is irányíthatók.

Vízállóság

Sokak számára ez alap követelmény, hiszen az ilyen vibrátorok változatosabban használhatók (akár a zuhany alatt is vagy a kádban), könnyebb a tisztításuk, stb... Másoknak pedig egyáltalán nem fő szempont. A vízállóság elég hasznos funkció, de hogy szükséged van e rá  azt neked kell eldöntented.

LELO Sila vízálló vibrátor

4. Milyen anyagból készüljön?

A szexjátékszerek anyagaival egy komplett cikksorozatunk foglalkozik. Hogy kinek milyen típusú felület jön be, az teljesen szubjektív. Van aki a keményebb anyagokat szereti, van aki a puha selymesebb tapintásút. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. (pl: ami túl puha, az egyben sérülékeny is, nagyobb figyelmet kell szentelni a tisztításra, tárolásra. Ha pedig túl kemény akkor viszont kényelmetlenebb lehet a használata, stb...) Ami viszont fontos, hogy lehetőleg keresd a bőrbarát anyagokból készült vibrátorokat. Különösen fontos ez, ha esetleg érzékeny vagy (allergiás) bizonyos anyagokra.

5. Mennyit szeretnél rá áldozni?

Sokak számára az ár az, ami az egyik legfontosabb tényező. De ez nem biztos hogy a legjobb megoldás. Amit inkább érdemes figyelni, az a jó ár/érték arány!

A fenti paraméterek mind mind hatással lesznek az vibrátor árára is. Minél jobb minőségű anyagokból készül, minél több funkciója van annál borsosabb lesz az ára is. Egyes márkák egyértelműen luxus kategóriát képviselik (ezeknek természetesen az ára is magasabb), míg más márkák kifejezetten olcsónak tekinthetők.

Az árat mindenképpen az igények függvényében érdemes vizsgálni. Ha azt látod, hogy a hasonló paraméterekkel rendelkező termékek közül valamelyik klasszisokkal olcsóbb, vagy esetleg drágább... annak biztosan oka van...

Szín, forma, design

Egyeseknek fontos szempont, másoknak meg teljesen lényegtelen, hogy a vibrátoruk rózsaszín e, vagy éppen zöld. :) Egy azért biztos, fontos hogy a kis kedvencünk rénézésre is kívánatos legyen. És ebbe a szín és a design is szerepet játszik. Nem véletlenül áldoznak olyan sokat a legnagyobb márkák a formatervezésre is.

A szín tényleg csak a külcsín, de a formának fontos szerepe lehet a stimulációban, a kezelhetőségben ergonómiaiban is.