Keresés

Vibrátorok a Viktoriánus időkből

Az 1800-as években a nők leggyakoribb kedélybetegsége a “hisztéria” volt. A hisztéria tünetei a váratlan kitörések, furcsa hangulatváltozások, hőhullám, álmatlanság és migrén.

“Nincs aki jól megdugja” – mondják ma is a hisztis nőkre a férfiak, és e a Viktoriánus időkben sem volt másként. Mivel akkoriban a házasélet nem garantálta a hölgyek számára az orgazmust, az önkielégítést – vagy ahogy akkor emlegették, a “rút onániát” – elítélték a népek, az orvosokra maradt az elhanyagolt, frusztrált nők kezelése.

“A genitáliák ritmikus masszázsa feloldja a szorongást, a csikló ingerlését és a vulva belsejét érő kisebb-nagyobb lökések pedig megnyugtatják a nő idegeit.” Az 1830-as években, ha egy gazdag úrinő álmatlanságban szenvedett, az orvos felhúzta a szoknyáját, és “megmasszírozta” a nemi szervet, amíg a hölgy szorongása fel nem oltódott…

De ne irigyeljük őket túlságosan, ez koránt sem volt könnyűnek mondható feladat. Sőt kifejezetten fárasztó is lehetett szegény orvosoknak. Egy hosszú műszak végére kimerültebbek lehettek mint bármelyik kétkezi munkás. A rengeteg “hisztis” páciens kúrálása megerőltette a dokik ujjait, csuklóját, elfáradt a kézfejük öklük… (mert hét ugye valakinek a doktor bácsi két ujja nem volt elég a szorongás feloldásához)

A tudományt hívták segítségül a probléma megoldására. Így születtek meg a vibrátorok.

Kezdetben az orvosok használták ezeket, mintegy megkönnyítve saját munkájukat, később persze kereskedelmi forgalomba is kerültek. És természetesen ezzel egy időben megjelentek a reklámok a “gyógyászati segédeszközök” népszerűsítése érdekében.


Mi a vibrátor?

A vibrátor, a dildó továbbfejlesztett változata. Igazság szerint vibrátornak nevezhetnénk minden rezgő motorral ellátott szexuális segédeszközt, de a vibrátor kifejezés egyértelműen rajta ragadta dildók rezgő mozgásra képes változatain. Ma szinte mindenkinek ugyanaz a kép ugrik be, ha meghallja a vibrátor kifejezést. [...]

Csiklómasszázs a fürdőkádban – öngyilkosjelölteknek

Az első női masszázsgép, vagyis vibrátor a nőt a fürdőszobában kényeztette. Már ugye azokat, akik túlélték a játékot: elvégre ne feledjük, a víz kiválóan vezeti az elektromos áramot. Nincs pontos statisztika arról, hogy vajon hány asszonyság és törékeny szűzlány halt bele az orgazmusba, egy dolog viszont biztos: az első vibrátor semmi esetre sem volt diszkrét készüléknek nevezhető.

Vibrációs ujj MOST CSAK $6.95

Az “ínymasszírozó” gép – a fogorvos tanácsára – serkenti a vérkeringést, jót tesz az idegeknek. A hirdetésben viszont már ott az üzenet: “személyes használatra” és “hasznos ajándék”. Egy ujjacska, amivel bármit csinálhatsz – mondanunk sem kell, a többség nem az ínyét masszíroztatta vele. Ha az ujjacskát lecsavartuk, kitűnő és diszkrét csiklóvibrátort kaptunk.

Vibrációs ujj

Lovagló-gép hisztérikus hölgyeknek

Ugyan az alábbi masinát nem vibrátorként, hanem edzőgépként hirdették. De ha tudjuk, hogy a lovaglást annak idején hisztéria megelőzésére és kezelésére javallották az orvosok, mivel a procedúra – ahogy a reklám is hirdeti – “a létfontosságú szerveket ingerli”. Maga a walesi hercegnő is ezen “edzett”, számos bosszúságtól megkímélve ezzel a walesi herceget.

Lovagló-gép hisztérikus hölgyeknek

Az elektromos “manipulátor” az orvostudomány legnagyobb felfedezése

Dr. John Butler elektromos masszírozója segítségével, a nőknek már nem kell orvoshoz fordulniuk a panaszukkal, simán kikúrálhatják magukat otthon, saját kezűleg…

Elektromos manipulátor

Diszkrét vibrátor, amihez minden nőnek joga van

Kicsi, diszkrét, bárhol elrejthető… és igazi nagykövete az “egészségnek, a kielégülésnek és az örömnek”. Az eszközt patikákban lehet megvásárolni, és ez a modell már közelít napjaink örömszerző használati tárgyához.

Diszkrét vibrátor, amihez minden nőnek joga van

Teljesítmény Önnek!

“Tudja ön, hogy tízből kilenc ember csak félig él?” Az velük a probléma, hogy nincs orgazmusuk, testnyílásaikban nem kering energikusan a vér. Szomorú dolog ez, de szerencsére a Fehér Kereszt Vibrátor segít ezen a gondon. Ánuszba, vaginába, csiklóhoz… és egyéb helyeken egyaránt kiválóan teljesíti küldetését.