Keresés

Milyen típusú vibrátorok vannak?

A vibrátorokat már a Viktoriánus időkben is használták, akkor főleg gyógyászati segédeszközként (a hisztéria nevű nő betegség kezelésére). A formájuk sem hasonlított a mai vibrátorka. Azóta nagy változáson mentek keresztül ezek a játékszerek, ma már számtalan formában, méretben, funkcióval készülnek kényeztetők. A választék annyira bőséges, hogy manapság már az jelent a nehézséget, hogy a rengeteg játékszer közül megtaláljuk azt ami igazán megfelelő lehet számunkra. (Vibrátor választási tanácsok…)

A mai vibrátorokat sokféle szempont alapján lehetne csoportosítani (forma, működés, anyag). Most a vibrátorok legfontosabb típusait szeretnénk bemutatni. Vannak vibrátorok amik egyértelműen besorolhatóak egy-egy kategóriába, de általában egy eszköz több csoportba is tartozik, így a típusok között átfedés van.

Rúdvibrátor

A rúdvibrátor az örök klasszikus. A modern vibrátorok legelső képviselője, de népszerűsége azóta is töretlen. Szilárd vázzal rendelkező, rúd formájú kényeztető. A váza lehet műanyag, vagy fém, amin egyes modelleknél puha bársonyos borítás található (pl. szilikon). A kemény vázának köszönhetően rendkívül jól vezeti a rezgéseket. A mérete változatos, a pár centiméterestől a 15-20cm -ig terjed. Vezérlésük általában egyszerű. Az alap modelleknél egy ritmusú, vagy fokozatmentesen állítható vibráció áll rendelkezésre, a komolyabb rúdvibrátorok több vibrációs ritmust, és vibrációs erősséget ismernek. Kiválóan alkalmazható külső, és belső kényeztetőként is.

Rúdvibrátor

előnyei:
kedvező árfekvés, jó rezgésvezető, könnyű kezelés, csiklóizgatásra és hüvelyi kényeztetésre egyaránt alkalmas

kinek ajánljuk?
A rúdvibrátor barátságos ára, és viszonylag kis mérete miatt ideális választás lehet kezdőknek, vagy azoknak akiknek még nincs pontos elképzelésük hogy milyen vibrátort is szeretnének.

Mini vibrátor

A mini vibrátor a rúdvibrátorok legapróbb képviselői. Gyakran csak pár centiméteresek 5-10cm. Szintén kemény anyagból készülnek, de méretük miatt nem igazán alkalmasak a hüvelyi kényeztetésre, agy inkább csak csikló izgatására használhatóak. Diszkrét formájuknak, és apró méretüknek köszönhetően könnyedén elférnek agy női táskában, így ideálisak lehetnek utazáshoz.

Mini rúzsvibrátor

előnyei:
kedvező ár, diszkrét forma, jó rezgésvezető, csiklóizgatásra alkalmas

kinek ajánljuk?
A minivibrátort azoknak ajánljuk akik csiklói kényeztetésre vágynak, vagy esetleg sokat vannak úton, és szeretnék ha mindig egyszerűen maguknál tarthatnák.

Csiklóizgató vibrátor

A csiklóizgató vibrátorok ugyan egy kicsit kilógnak a sorból, mégis megemlítenénk itt őket. Mint ahogy a nevük is mutatja, kifejezetten a csikló izgatására lettek kifejlesztve. Alakjuk nem hozza a megszokott vibrátor formát. Anatómiailag úgy vannak kialakítva, hogy minél egyszerűbben, kényelmesebben és élvezetesebben lássák el a feladatukat. Formájuk változatos, anyaguk általában puha, bársonyos, hogy minél kellemesebb legyen a használatuk.

CSiklóvibrátor

G-pont vibrátor

A G-pont vibrátor alapvetően belső (hüvelyi) kényeztetőként működik. Jellemzője, a hajlított forma, ami segítségével könnyebben elérhető lehet G-pont. A legtöbb változata használható hagyományos vibrátorként is, de léteznek kifejezetten (csak) erre a célra kifejlesztett (speciális) vibrátorok is. Formájuk, kialakításuk, anyaguk változatos.

G-pint izgató vibrátor

előnyei:
G-pont stimuláció, újfajta élmények, többcélú felhasználhatóság, külső és belső kényeztetésre is alkalmas

kinek ajánljuk?
Vannak hölgyek akik képesek átélni ezt a semmihez sem fogható élményt. Ők a G-pont vibrátorok segítségével tovább fokozhatják az élvezeteket. Akik pedig csak most kísérleteznek ezzel, azok megtöbbszörözhetik az esélyét annak hogy megtalálják a G-pontjukat, és megtapasztaljak ezt a típusú orgazmust.

Csiklóizgatós vibrátor

Sokan csak nyuszis vibrátornak ismerik. Ezeknek a vibrátoroknak a behelyezhető águkon kívül van egy kisebb, a csikló izgatáséért felelős karjuk. (Ez a kar sokszor nyuszi – egyéb esetekben delfin, vagy pillangó – formájú. Innen jött a a nyuszis (bunny) vibrátor elnevezés is. ) Míg a vastagabb kar a hüvelybe csúszik, a csiklóizgató rásimul a szeméremdombra és rezegve izgatja a klitoriszt. A csiklóizgatós vibrátoroknál általában külön szabályozható a csiklókar, és a hüvelyi kar rezgése. A legtöbb változatuk a vibráláson túl rotáló, forgó mozgással is kényeztet.

Csiklóizgatós vibrátor

előnye:
egyidejű izgatás hüvelyileg, és vaginálisan, forgó mozgás

kinek ajánljuk?
Akik szeretnék átélni a hüvely és a csikló izgatását egy időben.

Realisztikus, élethű vibrátor

Egy speciális csoportja a vibrátoroknak. Igazából átmenetet képeznek a műpéniszek és a vibrátorok között. Valósághű megjelenéssel, formával, és vibrációs kényeztetéssel. Általában valódi péniszek másolatai (sok esetben pornósztároké). Élethű makkal, erezett felszínnel, egyes modellek bőrszerű, élethű anyagból. Magukban egyesítik a dildók és a vibrátorok előnyeit. Bevethetők egyszerű műpéniszként, imitálva a nemi aktust. A valósághű formájuk segítségével juttatva csúcsra a használójukat, de ha a vibrációt bekapcsoljuk, további élvezeteket élhetünk át velük. Mivel anyaguk puha, így a rezgéseket kevésbé vezetik.

Valósághű vibrátor

előnye:
alkalmazható műpéniszként és vibrátorként, életszerű megjelenés, bőrszerű anyagok

kinek ajánljuk?
A realisztikus vibrátorokat azoknak ajánljuk, akik szeretik magukban érezni a férfi nemi szerv alakját, de több stimulációt szeretnének mint egy dildó esetében. (bővebben itt…)

Párvibrátor

A párvibrátorok páros örömszerzők. Az utóbbi pár éveben lettek igen népszerűek. Kis méretű, speciális kialakítású vibrátorok, melyek úgy lettek tervezve, hogy szeretkezés közben lehessen űket használni. Formájuk”U” alakú. Úgy kell behelyezni, hogy az egyik ága a hüvelybe kerül, a másik rásimul a külső nemi szervre, és a csiklóra. Kis méretének köszönhetőn könnyedén közösülés közben is kényelmesen elfér, rezgésével izgatva mind a férfit, mind a hölgyet. Egyes verziójuk távirányítóval van ellátva a könny vezérlés érdekében, és léteznek rotáló mozgású párvibrátorok is.

Párvibrátor

előnyük:
páros örömszerzők, szeretkezés közben használható, G-pont stimuláció, csikló izgatás

kinek ajánljuk?
Természetesen pároknak ajánljuk, akik szeretnék a “hagyományos” együttléteket is fűszerezni egy kis extrával.

Anál vibrátor

Az anális élvezetek kedvelőinek. Férfiaknak és nőknek egyaránt. Ezek speciális, kifejezetten az análszexhez kialakított vibrátorok. Jellemző rájuk a kiszélesedő talp, ami megakadályozza, hogy a kényeztető túl mélyre hatolhasson. Formájuk általában kúp alakú (análkúp), vagy hosszú és keskeny.

Prosztata vibrátor

A prosztata vibrátor, a G-pont vibrátor férfi változata. Az anális vibrátorok egy speciális típusa, amit kifejezetten férfiak számára fejlesztettek ki. Anatómiailag úgy van kialakítva, hogy könnyen elérhető és stimulálható legyen vele a prosztata.