Keresés

Mi a vibrátor?

A vibrátor, a dildó továbbfejlesztett változata. Igazság szerint vibrátornak nevezhetnénk minden rezgő motorral ellátott szexuális segédeszközt, de a vibrátor kifejezés egyértelműen rajta ragadta dildók rezgő mozgásra képes változatain. Ma szinte mindenkinek ugyanaz a kép ugrik be, ha meghallja a vibrátor kifejezést.

Kleopátra vibrátora

Egy “mítosz” szerint maga a szexi Kleopátra saját ötlete volt, hogy felhergelt méheket kell rakni egy megfelelő méretű hengerbe, és ezek mozgása keltheti azt a rezgést, ami megfelelő lehet a célnak. Bár ezt valószínűleg soha sem fogjuk megtudni pontosan.

Ami biztos, hogy az első vibrátorok a viktoriánus időkben jelentek meg, és egy nagyon gyakori női “betegség” a hisztéria kezelésére használták. (Erről bővebb olvashatsz egy régebbi cikkünkben)

Kleoptátra vibrátora

"Kleopátra vibrátora"

Ezek a “gyógyászati segédeszközök” kizárólag a funkciójukban hasonlítottak a ma ismert vibrátorokhoz. A funkció pedig egyértelmű: kényeztetni, kielégíteni, orgazmushoz segíteni az ember lányát.

A mai klasszikus vibrátor általában 15-18 cm hosszú hengeres, rúd alakú eszköz. A felhasználásának – a rezgő funkciónak köszönhetően – többféle módja lehetséges, mint egy hagyományos műpénisznek. Egyrészt használható a behatolás, a szexuális aktus szimulálására, kiegészítve azzal, hogy a rezgő funkciónak köszönhetően, sokkal több ingert képes kelteni, így hamarabb képes eljuttatni használóját a csúcsra. De ezt a rezgő funkciót kihasználva, alkalmazható kifejezetten a csikló izgatására. Ezért azon hölgyek körében is közkedvelt, akik a kényeztetésnek ezt formáját részesítik előnyben.

Ma már a klasszikus vibrátorokon túl, számos formával, funkcióval rendelkeznek ezek a szexuális játékszerek, azért, hogy minél jobban kielégítsék a felhasználói igényeket. Talán nem véletlen, hogy egy, a Durex által készített felmérés szerint, 2006-ban a nők 46% rendelkezett vibrátorral! Ez a szám pedig azóta valószínűleg csak emelkedett.

Vibrátorok fajtái: