Keresés

Mi az a csiklóizgató?

A nők közel 70%-a elsődlegesen a csikló ingerlésével jut el az orgazmusig. A csikló anatómiailag a férfi hímvesszőjének felel meg. Itt található a legtöbb olyan idegvégződés amely az orgazmus előidézésben szerepet játszik, így nem csoda, hogy a nők 60-70%-a a klitorisz stimulálásával jut el a csúcsra.

A csiklóorgazmus erőteljesebb, élesebb, rövidebb ideig tart, de intenzívebb kielégülést okoz mint a hüvelyi orgazmus. Ezért nem véletlen, hogy a csiklóizgatók rendkívül népszerűek a hölgyek körében. Ezek az eszközök kényelmesebben, gyorsabban, képesek a nőket eljuttatni a kielégülésig, és az általuk adott orgazmus sok esetben intenzívebb, mint a hagyományos "kézi megoldás"

Egyszerű csiklóizgatók

A csiklóizgatók is különbözek lehetnek. A legegyszerűbb verziói semmi mást nem csinálnak, csak a hagyományos kézi módszert turbózzák fel. Ezek általában újra húzható szilikon kiegészítők, melyek bordázott felszínüknek köszönhetően különleges élményt nyújthatnak és sokkal intenzívebben kényeztetnek. Nincs bennük semmilyen mozgó, rezgő alkatrész, használatuk megegyezik a hagyományos maszturbációval.

Trükkös ujjak csaklizgató

Vibrációs csiklóizgatók

Más néven csiklóvibrátorok. Ezek a legismertebbek, és legelterjedtebbek. Ezeknél az eszközöknél, egy aprócska vibrációs motor izgatja a klitoriszt. Teljesen más élményt ad mint az ujjakkal történő maszturbáció, az apró rezgések sokkal gyorsabban képesek a csúcsra repíteni. (A csiklóvibrátorokról itt olvashatsz bővebben)

Levegőhullámos csiklóizgatók

Az utóbbi években lett igazán népszerű a léghullámos stimuláció. A technológia kifejlesztése, és a népszerűsítése Womanizer nevéhez köthető. A Womanizer jelent meg elsőként a piacon ilyen csiklóizgatókkal, amelyek egy éven belül világszerte a hölgyek egyik legkedveltebb szexjátékszerei lettek.

Azóta a legtöbb gyártó létrehozta a saját léghullámos / hanghullámos izgatóját. A technológia lényege, hogy rezgések helyett (vagy egyes modelleknél a rezgések mellett) érintés nélkül, apró levegő hullámokkal stimulálják a csiklót, ami semmihez sem hasonlítható élményt, és egy másfajta orgazmust ígér a hölgyeknek. (A technológiáról bővebben egy régebbi cikkünkben olvashatsz.)

Léghullámos csiklóizgató

Egyéb motoros csiklóizgatók

Időről időre megjelennek csiklóizgatók, melyek valamilyen másfajta megközelítést választanak. Kiegészítve, vagy teljes egészében kiváltva a hagyományos vibrációs stimulációt. Ilyen megoldás például, amikor apró forgó nyelvekkel próbálják az orális szex élményét szimulálni. Ezek a megoldások valami okból nem igazán terjedtek el, így csak elvétve találkozhatunk ilyen eszközökkel.