Keresés

A gésa golyók és hüvelytorna - megszólal egy tapasztalt felhasználó

A gésagolyók használatával kapcsolatban volt alkalmam megszólítani egy neve elhallgatását kérő hölgyet. A középkorú nő több, mint tíz éve használja a golyókat a nemi szervi izmainak tréningelésére. Két, legfontosabb dolgot emelt ki:

 • az egyik az, hogy elsősorban a golyók, mint gyógyászati, egészségmegőrző eszközként funkcionálnak. Révén, hogy közel ötven éves, nincsenek vizelettartási panaszai. Már a nyolcvanas évek végén is használta a golyókat és gyakorolta a PC izmok összehúzását.
 • A másik, pedig a szexuális aktus során fellépő pulzálás, amit a partnere hímvesszőjére tud gyakorolni. Elmondta azt is, hogy az első években használta a golyókat, egészen addig, amíg nem alakult ki az a reflex szerű mozgás, amihez először a golyók kellettek gyakorlatlansága miatt. Főképp azt emelte ki, hogy a szex során ez mind neki és a partnerének is élvezetes és az ötvenhez is közel fiatalokat megszégyenítő módon képes élvezni a szexet.

Megkérdeztem tőle, hogy vajon miért van, az, hogy egyre több a rosszalló megjegyzés, és Ő mégis ilyen pozitívan tud beszámolni erről. Szerinte a helytelen használat, az önismereti és információ hiány okozhatja a legnagyobb problémát, hozzám hasonlóan nem támogatja a témában íródott fórumok olvasását. Konyhanyelven úgy írta le a PC izmok összehúzását, mint amikor erős vizelési ingere van az illetőnek és vissza kell tartania. Ezt a szorító, tartó érzést napi 10 percig alkalmazza már több, mint 10 éve. Mivel belemelegedtünk a beszélgetésbe és az intim részletekbe is, megtudtam, hogy az első gyermekének születésekor a szülész-nőgyógyász rákérdezett, hogy végzett-e hüvely tornagyakorlatokat és csak sokadik alkalommal sikerült kitágítani, az erős hüvely fali izmok miatt, hogy képes legyen természetes úton szülni. Viszont elmondta, hogy aki tamponként használja és olyan magasságba helyezi fel, csak kárt okoz vele, mivel a belső szervek olyan pozitúrában nyomódnak, ami káros. A legfontosabb, amit kiemelt még, hogy csakis álló helyzetben használjuk a gésa golyókat!! Ülve nem olyan hatékony, sőt, inkább káros, a fent említettek miatt

Mi a PC izom? A PC izom, egy elfelejtett örömizom. Latin megnevezése: Pubococcygeus. Az amerikai Dr. Arnold Kegel elsők között foglalkozott a jelenséggel. A PC izom fontos medencei izmok csoportja: a szeméremcsont a farkcsont között található, két-három centiméterrel a bőr alatt. A pontos helyét úgy a legkönnyebb meghatározni, hogy beazonosítod azt az izmot, amivel a vizeletedet meg tudod állítani. Ha nem tudod megállítani a vizelést, akkor a PC-izmod gyenge. Ha tükörrel akarod beazonosítani a PC-izom helyét, akkor megfeszítéskor a gát területe összehúzódik, megkeményedik. A gát a végbélnyílás és a hüvelykimenet, illetve a herezacskó közti rész. Létezik férfiaknak és nőknek szóló gyakorlat, de a téma aprópóján, most utóbbival foglalkozunk.

Mik az előnyei a PC izom erősségének, fittségének? PC-izom gyakorlatok edzik, erősítik ezeket az izmokat, ami nagyon fontos a nemi szervek egészségének javításában, megtartásában. Ezenkívül az erős PC-izom nőknél, férfiaknál egyaránt fokozza a gyönyörérzetet. Tudományosan is bebizonyították, hogy a PC-izom ismételt megfeszítésével a gerincvelő idegcsatornáján az idegi impulzusok száma ugrás-szerűen megnő, azaz az energia áramlása fokozódik a csakrákban. Az erős PC-izom stimulálja a prosztatát, illetve a méhet, olyan hormonokat felszabadítva, melyek kellemes érzetet okoznak a testben.

A gyakorlatok 

Most bemutatok pár egyszerű gyakorlatot, amit nő társaim hasznosítani tudnak.

Lazítás, helyes légzés

 1. üljünk kényelmes helyzetben, és lazítsuk el a vállainkat
 2. kezek a hason: helyezzük kezeinket közvetlenül a köldökünk alá
 3. belégzés mélyen: vegyünk mély levegőt az orrunkon keresztül, érezzük, miközben a hasunk kitágul (olyan érzés, mintha sokat ettünk volna)
 4. teljes kilégzés: erőteljesen fújjuk ki a levegőt, miközben a mellkas laza marad és a hasunk a gerinc irányába húzódik vissza
 5. folytassuk a légzést: végezzük el ezt a gyakorlatot kilenc alkalommal, miközben érezzük, hogy a testünk ellazul, tudatosítsuk belső gondolatainkat, majd engedjük el őket! majd egészen addig folytassuk, amíg gondolataink nem váltanak ki érzelmi reakciót
 6. ha kényelmetlen és bizalmatlan vagy: ez a gyakorlat stressz csökkentésére és relaxálásra is alkalmas, ha kényelmetlenül érzed magad, szorongsz, keress egy alkalmas időpontot a kivitelezésére!

PC izom fittségének ellenőrzése:

 • 1. ülj le egy szék szélére vagy WC-re! figyelj a tisztaságra!
 • 2. helyezd be két, nedves ujjad a hüvelyedbe!
 • 3. szorítsd össze a PC izmod! érezned kell a szorító érzést a hüvely bemenete felett kb. 2-3 cm-el
 • 4. nyisd szét az ujjad, egy V alakot formázva! ha nem érzed a szorítást, a PC izmod gyenge, fennáll az inkontinencia kockázata!

PC izom felhúzások:

 1. belégzés és koncentrálás: lélegezzünk be, és koncentráljunk a hüvelyünkre
 2. kilégzés és szorítás: kilégzés közben szorítsuk össze az izmokat a szemünk és a szájunk körül, és a PC izmot, végbélnyílást is
 3. kilégzés és lazítás: lélegezzünk ki és lazítsuk el magunkat!
 4. ismétlés: belégzés összeszorítás, kilégzés ellazítás! folytassuk az izmok összehúzását kilégzés közben és ellazítását belégzéskor. Végezzük az összeszorítást ellazítást a légzéssel összhangban először tizennyolcszor, és jussunk el harminchat vagy több alkalomig. Minden 18. alkalom után pihenjünk!
 5. tartsuk a szorítást, amíg tudjuk! most ismételjük meg a gyakorlatot, a kilégzéskor szorítsuk össze a szemet a szájat, a PC izmost és a végbélnyílást, de ez alkalommal tartsuk így, amíg csak tudjuk majd enkedjük el. Végezzük kilenc hosszú összeszorítást, majd pihejünk, mielőtt az újabb sorozatba fognánk.

Mi van abban az esetben, ha ez az energia, ami felszabadul a gyakorlat hatására, kényelmetlen a számodra? Az agyhoz való szexuális energia eljuttatása sem lehetetlen, de ott tartása ájuláshoz is vezethet. Ennek is meg van a maga technikája, amit a cikk végén ajánlott könyvben olvashatsz el.

Összegzés

Mint láthatjuk, a gyakorlatok egyszerűek, és azon izmok trénerelésére fókuszálnak, ami a gésa golyók segítségével tökélyre fejleszthetők. A fenti gyakorlatokból hiányoznak a golyók. Viszont hasznosak, mivel ezen lépésekkel ráérezhetünk azon izmok összehúzására, amivel azok magunkban tarthatók. Viszont a helytelen hely, időpont megválasztása is veszélyt hordoz magában, ugyanis aranyér kialakulásához vezethet. A fent említett technikák és maga a könyv is, keleti gondolkodásmódban és technikákban gyökerezik, amely nyugodt szellemet és mentalitást igényel. Szánj időt magadra és a gyakorlatokra! A golyókat napi 10 percig használd, ne tovább, lehetőleg ne cipekedj közben, ne terheld a szervezetedet. Ennek megértésére és átélésére számtalan online csoport és könyvesboltban kapható írás született. Jó felfedezést!

Bővebb információk A multiorgazmusos pár és A multiorgazmusos férfi c. könyvben olvashatók! Cikkünk ezen könyvek segítségével íródtak.