Keresés

Hogyan tároljuk a szexjátékszereket?

Gondolom, sokan csak legyintenek, hogy miért kellene ennek különösebben nagy feneket keríteni. "Bedobjuk egy fiókba, vagy egy dobozba, és kész!" Ez is lehet egy megoldás, és addig amíg egy-két darab játékszered van, addig akár még jó megoldás is lehet. De több darabból álló gyűjteményed van, köztük néhány igen izgalmas és esetleg drága játékszerrel, érdemes ezek tárolására nagyobb figyelmet fordítani.

A komolyabb játékszerek csomagolása nem csak az értékesítésnél és a szállításnál hasznos., de ezek a jó minőségű, visszazárható dobozok jó szolgálatot tehetnek a tároláskor is. Biztonságosan és higiénikusan, a többi eszköztől elkülönítve tudjuk benne tárolni a kedvencünket. És hogy miért fontos ez? A különböző szexjátékszerek anyagai nem minden esetben kompatibilisek egymással. Egymással érintkezve reakcióba léphetnek, összeragadhatnak vagy akár szinte egybe olvadhatnak. Ez leginkább az olcsóbb zselés, vagy gumis anyagú eszközökre jellemző, de annál nagyobb a bosszúság, ha a pár ezer forintos (és lehet hogy már ezer éve nem használt) zselés dildó miatt kell kidobni a több tízezer forintos távirányítós szilikon vibrátorunkat.

Így ne tároljuk!

Upssz! Na ilyen baleset történhet!

Ha úgy látjuk, hogy az eredeti doboz jól használható a későbbi tárolásra, ne dobjuk azt ki, hanem inkább tartsuk ebben a kényeztetőt. De mi van akkor, ha a csomagolása nem visszazárható, túl nagy, nem praktikus, stb... Ekkor viszont nekünk kell gondoskodni a megfelelő tárolásról.

Kinevezhetünk a játékainknak egy megfelelő méretű karton, vagy műanyag dobozt, vagy egy külön fiókot. Az igazán elkötelezett felhasználók akár profi  tároló táskát is vehetnek a játékszereiknek.

Bárhogy döntünk, néhány egyéb dologra is érdemes figyelni. A doboz lehetőleg legyen valamilyen puha anyaggal bélelve. Ez nem minden játékszernél kritérium, de egy puha szilikonból, vagy TPE-ből készült kényeztető könnyen megsérülhet. Jó megoldás lehet, ha akár külön tároló zsákot kapnak a kényesebb darabok. Ilyen tárolót lehet vásárolni, de egy puha anyagból könnyűszerrel el is készíthető. Ezzel a megoldással azt is elérjük, hogy a szexeszközök ne érintkezzenek egymással, így nem fogják egymást felsérteni, vagy tönkre tenni.

Higiénikus tárolódoboz szexjátékokhoz

Akinek van otthon szexjátékszere, annak egészen biztos hogy van egy “titkos fiókja”, dobozkája ahol ezeket tárolja. Kezdetben tökéletesen elegendő lehet a hálószobaszekrény fiókja, vagy a fehérneműs fiók, de ha több segédeszközöd is van ez már biztos nem elég. [...]

Hová tegyük a dobozt?

Hogy a titkos dobozunkat mennyire hagyhatjuk szem előtt, az leginkább a családi viszonyainktól függ. Valószínűleg egyik anyuka sem szeretné, ha a gyerkőc "rakétásat" játszana a vibrátorával :D,  de ha a hálószobába nincs bejárása másoknak, akkor valószínleg a dobozkát sem kell nagyon rejtegetni.

Ami ennél viszont sokkal fontosabb, hogy a szexjátékszereket érdemes óvni a nagy melegtől és a napfénytől. Éppen ezért a tároló helyét lehetőleg ne a fűtőtest (radiátor, konvektor, kanfalló) közelében jelöljük ki. Nyáron az ablakon betűző nap is nagyon fel tudja melegíteni a tárgyakat, így erre is érdemes figyelni. A sugárzó hő és a napfény károsíthatja a játékszerek anyagát. Idő előtt elöregítve vagy akár teljesen tönkre téve azokat.

Hogyan tegyük el a szexjátékokat?

Talán evidensnek tűnik, de mindenképpen érdemes erre felhíni a figyelmet! A szexjátékokat kizárólag tisztán, fertőtlenítve és teljesen szárazon szabad csak elrakni!

Használat előtt mindenképpen meg kell tisztítani a kényeztetőket, de ez nem jelenti azt, hogy használat után ezt kihagyhatjuk. SŐT! A nem kellően megtisztított játékszereken baktériumok, gombák telepedhetnek meg. A közös dobozban pedig  akár a teljes kollekció is "megfertőzhető".

Tisztításhoz általában megfelelő a langyos szappanos víz. Ez után érdemes lehet valamilyen speciális termék fertőtlenítővel is kezelni, hogy minden baktérium, vírus és gomba elpusztuljon. Tisztítás után mindenképpen hagyd, hogy az eszköz teljesen megszáradjon! Csak ezután rakd el!

Szexjátékszerek ápolása

A szexuális játékszerek tisztítása egy rendkívül fontos feladat. Gondolom nem kell részleteznem miért kell ügyelni különösen a higiéniára ezeknél az eszközöknél. Sose tedd el a szexjátékszeredet magfelelő tisztítás nélkül! [...]

A fotókat egy kedves olvasónk küldte, hogy tanulsággal szolgáljon mindenkinek. A játékok egy közös tobozban laktak a szekrényben. Közvetlen napfény, sugárzó hő nem érte őket. Mégis megtörtént, hogy zselés anyagból készült játékos azon a ponton ahol a másik dildóhoz hozzáért teljesen szétolvadt. A másik dildónak nem lett különösebb baja, de a zselés dildó ráolvadt így valószínűleg ez is kuka.

A dildókat nem sikerült pontosan beazonosítanunk. A dupla dildó egyértelműen zselés anyagú (régebben nagy divat volt az ilyen anyagból készült szexjátékszer, mára szerencsére egyre kevesebb van belőlük), a másik dildó valószínűleg PVC-ből vagy valamilyen gumis anyagból készült.

Tanulság:

Mint ahogy a fenti példa is mutatja, a legolcsóbb szexjátékszer képes tönkre tenni a "titkos fiókunk" teljes tartamát. Érdemes tehát odafigyelni a tárolásra. A nyári nagy meleg egész biztosan segített a balesetben, de ez akkor is bekövetkezett volna előbb utóbb, ha nincs ilyen extrém hőség. (csak nem ennyire látványosan, vagy nem ilyen rövid idő alatt)

Vibrátor Info különvélemény:

A zselés anyagból készült játékszerek felett eljárt az idő. Egyre kevesebb ilyet lehet találni a szexshopok kínálatában. Ezeket az anyagokat szerencsére felváltották a modernebb, egészségesebb alapanyagok. Ha új játékszer vásárlását tervezed, mindenképpen kerüld az olcsó, "zselés" termékeket. És ha már vannak ilyen kényeztetőid, érdemes lehet elgondolkodni rajta, hogy nyugdíjazod őket...