Keresés

Vibrátor Kínából? - Biztos hogy jó ötlet?

Oldalunkon szeretnénk minél átfogóbb képet adni a szexjátékszerekről. Bemutatni az érdekességeket, újdonságokat, segíteni a választást. Többször volt már szó a vibrátorok, a szexuális kiegészítők minőségéről, funkcióiról és az ár-érték arányokról. Amiért most mégis elővettük újra ezt a témát, annak oka egy üzenet a Twitter oldalunkon. Az üzent írója azt nehezményezte, hogy drágák itthon a szexuális segédeszközök, és hogy “Kínából néhány ezer forintért meg tudom rendelni…”

Természetesen válaszban leírtuk az álláspontunkat ezzel kapcsolatban, de úgy gondolom ez a téma megér egy bejegyzést az oldalon is!

Manapság egyre nagyobb divat Kínából rendelni. És ezzel nincs is semmi probléma. Jómagam is rendeltem már az “Aliról” fele, vagy akár negyede áron mint amennyiért itthon vásárolhattam volna meg hasonló terméket. (A hasonlót nem véletlenül emeltem ki!) De ha az ember ekkora árkülönbséggel találkozik, érdemes ezen elgondolkodnia. Ha egy termék töredékébe kerül mint egy hasonló társa, annak általában oka van, és ezt az okot nem érdemes kizárólag a termék márkajelzésében keresni!

Úgyis minden vibrátort Kínában gyártanak!

Ebben van némi igazság, hiszen a szexjátékszerek 70%-a itt készül (még több érdekességet itt olvashatsz.). De mint tudjuk nem csak a vibrátorok gyártásában járnak élen. Műszaki cikkekből, telekommunikációs termékekből, számítástechnikai eszközökből éppúgy gyártanak prémium kategóriás termékeket, mint olcsó “gagyit”. És ez ugyanígy igaz a szexuális segédeszközökre is!

Megnéztük a legnagyobb kínai webáruház felhozatalát, mit és mennyiért lehet tőlük rendelni. Találtunk vibrátorokat – jól kapaszkodj meg! – 150Ft-tól síkosítókat 200Ft-tól dildókat 500Ft-tól. És természetesen mindezeket ingyenes szállítással. Ezek persze a legolcsóbb termékek, de érdemes megállni itt pár percre! Mennyibe kerül egy ilyen terméknek az előállítása, miből készülhet ez, ha megéri pár száz forintért árulni? (A teljességhez hozzátartozik, hogy innen is rendelhetsz több tíz-, de akár százezer forintos vibrátorokat is!)

Mi van ha tönkremegy az olcsó (esetleg silány alapanyagokból készített) Kínából rendelt MP3 lejátszód? Semmi! Bosszankodsz rajta egyet, esetleg megfogadod hogy legközelebb jobban megnézed mit, és honnan rendelsz. De egy vibrátornál, vagy bármilyen másik szexuális segédeszköznél ennél fontosabb dologról is szó van! Mégpedig az egészségedről!

Oldalunkon nagyon sokat foglalkozunk a szexjátékszereknél alkalmazott anyagokkal. És nem véletlenül, hiszen talán ez az egyik legfontosabb tulajdonsága. A kialakítás, a funkció, az alak, mind mind részlet kérdés az anyaghasználat mellet. Nem elég hogy a vibrátor puha, bársonyos anyagból van, és jó érzés használni. Az sem mindegy, hogy milyen összetevőket tartalmaz. Mennyire bőrbarát, vált e ki valamiféle irritációt, vagy esetleg kifejezetten az egészségre káros anyagokat is használtak előállításánál.

A minőségi anyagok kifejlesztése és gyártása költséges, és ez minden esetben jelentkezik a termék árában is! A nagy gyártók kiemelt figyelmet szentelnek a bőrbarát anyagoknak, sőt a környezetbarát gyártási technológiáknak is. Az olcsó termékek olcsó alapanyagokból készülnek, melyek sok esetben tartalmazhatnak egészségre ártalmas, vagy akár rákkeltő összetevőket is!

Ezeket szigorú előírások szabályozzák az Európai Unióban. A magyar webáruházakban, vagy szexshopokban vásárolt termékek megfelelnek a magyar és az EU-s előírásoknak. Nem tartalmaznak az egészségre káros anyagokat, míg egy Kínából, töredék áron rendelt játékszernél, erre semmilyen garancia sincs!

Tehát mielőtt úgy döntesz, hogy pár ezer forint miatt Kínából, vagy valamilyen ellenőrizetlen gyártótól rendelnél vibrátort, gondold át hogy mit nyerhetsz, és mit veszthetsz vele!