Keresés

Vegán szexjátékszerek

A veganizmus nem pusztán egy diéta, hanem az állati eredetű termékek használatának mellőzése és az ehhez kapcsolódó filozófia, ami elutasítja az érezni képes állatok árucikk státuszát; amely megnyilvánul a táplálkozás, a szórakozás, a ruházkodás és a higiéniai termékek választásában is.*

A vegánság lényege, hogy aki erre az útra lép, kizár az életéből mindent, ami állati eredetű. Aki így táplálkozik, nemet mond a tejre és a tejtermékekre, nem fogyaszt mézet, mellőzi a tojást, és - ezt talán felesleges is mondanunk - esze ágában sincs húst enni. De a vegánság nem csak a táplálkozásban nyilvánul meg. Aki igazán vegán, az nem vesz fel bőr cipőt, nem hord "tünci" bőrtáskát, nem vesz fel bundát, és az élet minden területén kerüli az állati eredetű, az állatok "kizsákmányolásából" származó termékeket.

Arról lehet vitázni, hogy a veganizmus jó dolog e, vagy sem. Mindkét tábornak megvannak az érvei és ellenérvei és mi ebben a témában nem is szeretnénk állást foglalni. Egy biztos, hogy a veganizmusnak egyre nagyobb kultusza van, ami pedig a szexipart is arra ösztönzi, hogy bővítse ezen termékek körét. Néhány éve, még csak elvétve lehetett egy-két "vegán" termékkel találkozni a szexshopok kínálatában, de mára már szép számban akadnak ilyen kiegészítők.

Mit jelent az ha egy síkosító vagy masszázsolaj vegán?

A vegán kozmetikumok, és így a síkosítók és masszázs termékek  nem tartalmaznak szintetikus összetevőket, ezek helyett a természetességet helyezik előtérbe, nem csak az alkotóelemek kiválasztása, hanem az előállítás és a csomagolás során is.

A vegán kozmetikumok fontos tulajdonsága a természetesség és a tisztaság, de cseppet sem elhanyagolható tény például az, hogy a környezetünkért is sokat tehetünk azzal, hogy tudatosan válogatjuk össze a kozmetikumainkat, és a mesterséges termékekkel szemben a vegán kozmetikumokat részesítjük előnyben.

Fontos tudni, hogy a vegán kozmetikumok sosem tartalmaznak olyan erőteljes tartósítószereket, mint amilyeneket a szintetikus összetevőkből készült termékekhez adnak, így ezeket felbontás után viszonylag gyorsan el kell használni.

Vegán termékek

Ha te is vegán vagy, vagy csak egyszerűen fontos számodra a természetesség, válaszd a vegán síokosítókat ás masszázs termékeket.

Bőr-fetish és a veganizmus

Ne ez meg hogy jön össze? Hát igazából sehogy! Ugyan azt mondtam hogy nem fogok állást foglalni a témában, de ez nem is olyan egyszerű. Ez számomra olyan mint a "szalonna light" 😁 ! Ha valaki szalonnát akar enni azt ne zavarja a ZSÍR, aki meg egészségesen akar táplálkozni akkor ne egyen szalonnát! 😁

Bőrnek látszó fetish termékek 100% vegán műbőrből!

Én már annak idején is értetlenül néztem, mikor cipő vásárláskor találkoztam a "vegán bőr" kifejezéssel (szalonna light) Ezt annak idején szimplán csak úgy hívták hogy: MŰBŐR!  

És most úgy néz ki hogy itt jön a legújabb fetish irányzat a "műbőr fetish" 😂

Vegán Fetish termékek

Félreértés ne essék, nem az állatok védelmével van a problémám, és nem is azzal ha valaki elutasítja az állati eredetű termékeket. De ha én vegán vagyok, mi a fenének nekem bőrnek látszó, nem bőr fetish cucc? Én úgy gondolnám, hogy vegánként az illúzióját is el akarnám kerülni annak, hogy egy állat lenyúzott bőréből készített paskolóval verjék el seggem! 🙂

Attól függetlenül, hogy ez inkább csak egy jól irányzott marketing fogás a műbőr termékek eladásra, tökéletes választás lehet azoknak aki ilyen típusú fetish kiegészítőket keresnek. (vegánokonak és nem vegánoknak egyaránt)

* forrás Wikipedia