Keresés

Szexpiaci körkép

A szexuális játékipar érdekes iparág. Ez egy olyan ágazat, amely szó szerint milliárdos forgalmat bonyolít a világ minden táján, ám gyakran a nyilvánosság és általában az üzleti világ is tabuként kezelik. Ez azért is ironikus, mivel az iparág egyik legtöbb forgalmat bonyolító terméke, a vibrátor ténylegesen gyógyászati segédeszközként kezdte pályafutását. Olyan eszközként indult el, amelyet a háziorvosok használnak a női betegeknél a stressz és szorongás kezelésére.

Ma már óriási a választék a vibrátorok piacán. Számtalan szín, anyag, méret, funkció, sebesség, stb… közül választhatunk. Az iparág széles választékot kínál mindazok számára akik szexuális látókörüket kívánják kiterjeszteni, és új élményeket szeretnének átélni. Az utóbbi időben egyre több újítás és új technológia jelenik meg, amelyek szenzációs új játékokat adnak a nők és párok számára. Gondoljunk itt az újfajta stimulációs megoldásokról (hanghullámos, léghullámos stimuláció) az intelligens játékszerekre, vagy akár a kiterjesztett valóság, virtuális valóság megjelenésére a szexjátékoknál.

Nézzünk néhány érdekes adatot a szexjátékokról

A szexjátékszerek története a viktoriánus időkben kezdődik, mikor a nőknél népbetegségnek számító “hisztéria” kezelésére, gyógyítására alkalmazták. A vibrátor feltalálasa Dr. J. Mortimer Granville nevéhez kötődik aki az 1880-as években kifejlesztette és szabadalmaztatta az elektromechanikus találmányát. A mai vibrátorok elődjét. (lásd: Vibrátorok a Viktoriánus időkből)

Felmérések szerint, a szexuális játékok jelenlegi évi 15 milliárd dolláros piaca 2020-ra várhatóan meghaladja majd a 30 milliárdot!

Bármily meglepő 🙂 de a szexjátékszerek 70%-a Kínában készül, ahol több mit 3.000 gyártó foglalkozik ezzel, és egyedül Pekingben 5.000 szexshop létezik!

A maszturbációról készült statisztikák szerint a maszturbáló hölgyek több mint 50%-a előnyben részesíti a vibrátorokat, és rendszeresen használják ezeket az eszközöket az orgazmus elérésre. Ugyanakkor sok nő (és férfi) nem veszi észre a szexuális játékokszerek által kínált lehetőségeket, vagy elzárkózik tőle. Pedig a szexuális segédeszközök segíthetnek maszturbálásnál, nagyobb intenzívebb orgazmus élhető át használatukkal, ugyanakkor javíthatja a szexuális életet a partnerrel is.

Természetesen több felmérés is készült a hölgyek masztizós szokásairól

  • A megkérdezett hölgyek 15% mondta azt hogy hetente egy alakalommal, a nők 31% pedig hogy hetente több alkalommal is maszturbál.
  • A nők 32% mondta azt hogy naponta maszturbál*
  • A megkérdezett 18 és 60 év közötti nők 50% használ vibrátort**

* The Daily Star felmérése alapján 1000 megkérdezett nőből (2016)
** Az indianai szexuális egészség előmozdításának központja által végzett felmérés szerint 2000 megkérdezett nőből (2015)

Még napjainkban is számos ország van a világon, amelyek nem teszik lehetővé a szexuális játékok értékesítését. Valamint az USA-ban az Alabama államban is tiltják “az emberi nemi szervek ösztönzésére tervezett vagy forgalomba hozott eszközöket”.

Annak ellenére, hogy ezek az országok vonakodnak a szexuális játékok értékesítésétől, nem kérdéses a felnőtt játékok népszerűsége az egész világon. És az előrejelzések szerint, ez a népszerűség továbbra is emelkedni fog. Ehhez hozzájárulnak olyan tényezők, mint a szexuális preferenciák megváltoztatása, valamint olyan technológiák fejlődése, amelyek jelentős előrelépést jelentenek a szexuális játéknál is. A piac bővülésében rendkívül nagy szerepe van az elektronikus kereskedelem fejlődésének is, hiszen az internetes kereskedelem számos olyan előnyel rendelkezik, ami kifejezetten alkalmassá teszi az szexuális segédeszközök értékesítésére.

Természetesen a fejlődés töretlen, szinte havonta jelennek meg újdonságok, új technológiák a szexjátékszerek piacán. Érkeznek a virtuális-valóság játékszerek, melyek a távkapcsolatokat kívánják segíteni, de a egyre nagyobb szerepet kap a környezettudatosság. Egyre több gyártó fordít fokozott figyelmet a környezetbarát működésre, az energiatakarékosságra, és egyre többen gyártanak biztonságos (pl phthalát mentes) és bőrbarát játékszereket.