Keresés

Milyen síkosítót válasszak?

Az egyik leghasznosabb szexuális kiegészítő a síkosító. Minden szexuális játékot könnyebbé és érzékibbé tesz. A síkosítóval a szex olyan élmény, amit érdemes kipróbálni! Használata könnyen rutinszerűvé válhat, mivel egyáltalán nem nehéz, de ajánlott tudni néhány dolgot, mielőtt alkalmazzuk, a maximális élvezet kedvéért!

A síkosítók közül egyáltalán nem mindegy, milyen terméket választasz. Összetételük alapján három különféle csoportba sorolhatjuk őket.

Olajos síkosítók

Ezek, mint ahogy a nevük is mutatja olaj alapúak, vagy valamilyen természetes növényi olajból készülnek, vagy kőolaj, petróleum alapúak. Előnyük, hogy lassan szívódnak fel, így hosszan-tartó síkosító hatás érhető el velük. A hátrányuk, hogy nehezebben lehet eltávolítani a textilekből, és az érzékenyeknél irritáció léphet fel ezek használata közben.
Semmiképp se vásárolj olajos síkosítót, ha óvszerrel együtt szeretnéd használni. A kőolaj vagy petróleum alapú síkosítók roncsolhatják az anyagát.

Víz alapú síkosítók

Ezek a síkosítók víz bázisúak. Ebből fakad az összes előnyük és hátrányuk is. Mivel víz alapúak, így bátran használhatod óvszerrel, és bármilyen szexeszközzel is. Semlegességük miatt igen ritkán lép fel irritáció, így a legérzékenyebbek is használhatják. Hátrányuk, hogy gyorsan felszívódnak, így a folyamatos pótlásról gondoskodni kell. A játék végeztével tiszta vízzel könnyedén eltávolítható.

Szilikon alapú síkosítók

Ezeket kizárólak NEM szilikonból alapú óvszer esetében szabad használni. A szilikont nagyon sok szexeszköznél alkalmazzák. A prémium kategóriás kényeztetők szinte kivétel nélkül orvosi szilikonból készülnek. Érdemes szem előtt tartani, hogy a szilikon termékeket a szilikonos síkosító tönkre teszi, tehát ezekhez kizárólag víz alapú síkosítót használj! Általában anális szexhez ajánlják, mivel vastagabb rétegben alkalmazható mint a vizes síkosító, és a síkosító hatását is tovább megtartja. A szilikonos síkosítót, szappannal és vízzel tudod igazán jól eltávolítani.

Az alapanyagon kívül, még számos különbség lehet a termékek között.

Léteznek illatosított, ízesített, és kifejezetten illat és ízmentes síkosítók. Külön készítenek anális és orális síkosítókat (pl: Lick-it orális síkosító). Ezen kívül léteznek melegítő hatású, és hűsítő síkosítók is. Külön kapható a pasik kényeztetéséhez és külön a nők számára síkosító.

Nagyon fontos, hogy olyan terméket használj ami semmilyen irritációt nem vált ki. Síkosító használata előtt teszteld a terméket egy kicsi felületen, és csak akkor vessétek be élesbe, ha semmilyen kellemetlen mellékhatást nem észleltek.

És mégy egy jó tanács:

Mindig keresd az ismert gyártók termékeit. Sose vásárolj “noname”, “gagyi”, olcsó síkosítót. Míg egy jól kiválasztott jó minőségű síkosító sok örömet okozhat, addig egy olcsó termékkel életre szóló rossz élménnyel gazdagodhatsz!