Keresés

Milyen a jó vibrátor?

Hogy kinek milyen a jó vibrátor, az teljesen egyén függő. Mivel nem vagyunk egyformák, mindenkinek más-más vibrátor a megfelelő. Van aki csiklóizgatásra keres aprócska vibrátort, valaki a nagy méreteket részesíti előnyben. Van aki esküszik a szilárd anyagokból készülő rúdvibrátorokra, van aki jobban szereti a puha szilikon kényeztetőket. Sőt akár hangulattól is függhet a dolog. Így erre a kérdésre egyértelmű választ nem tudunk adni. Viszont megpróbálunk segíteni, hogy megtalálhasd a számodra legideálisabb vibirt.

Ahhoz hogy megtaláljuk a leginkább megfelelő vibrátort, tudnunk kell mi az ami örömet okoz nekünk, és hogy mire keresünk kényeztetőt. El kell döntenünk, hogy mik azok a szempontok amik fontosak számunkra, és persze azt is, hogy mik azok amik kevésbé. (Amiket el tudunk engedni ha esetleg kompromisszumkötésre kerül a sor.)

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb vibrátort?

Aki mér nézegette a szexshopok kínálatait, az szembesülhetett vele, hogy vibrátorokból óriási a választék. Akár ezer különféle vibrátorral is találkozhatunk egy erotikus webáruházban. A bőség sokszor zavarba ejtő, és inkább megnehezíti a választást mint segítené.

Legelőször azt kell eldönteni, hogy milyen típusú vibrátort szeretnél. Csiklóizgatásra szeretnéd elsősorban használni, vagy vaginális, netán anális kényeztetésre. A vibrátorok formája, mérete igazodik a funkcióhoz. A csiklóizgató vibrátorok általában aprócskák, és hüvelyi játékokra nem igazán alkalmasak. Az anál vibrátorok pedig általában keskeny, vagy kúp alakú játékszerek. De léteznek kifejezetten a G-pont, vagy a prosztata izgatására tervezett vibrátorok is.

De természetesen olyan vibrátorok is vannak, amik kombinálják a fenti funkciókat. A klitoriszkaros vibrátorok egyszerre izgatják a csiklót és kényeztetik a hüvelyt, de léteznek kétágú vibrátorok, melyek a vaginális és az anális kényeztetést kínálják egyszerre.

Csiklóizgatós vibrátor

Milyen az ideális alak, forma?

Az előzőek nagyban befolyásolják a vibrátor formáját is, de még azért bőven akad választási lehetőség. Csiklóizgató vibrátor lehet aprócska rúdvibrátor. de lehet akár bugyiba rejthető verzió is. A vaginális verzióknál választhatsz az élethű, vagy a különböző design formák közül. Lehet sima felszínű, vagy stimuláló barázdákkal ellátott. Egyenes vagy hajlított végű. Minden változatnak megvan az előnye. A vibrátor formájának nem csak esztétika szerepe van, a különböző formájú vibrátorok más módon stimulálnak, más pontokat ingerelnek intenzívebben.

Változatos formák

Milyen anyagból legyen a vibrátor?

Érdemes elgondolkodni a vibrátor anyagán. Szilárd anyagú vibrátort szeretnél, vagy inkább puha selymes tapintásút. Mindkettőnek megvan az előnye. A szilárd anyagból készülő vibrátorok (rúdvibrátorok) jobban vezetik a rezgéseket, és nagyon jól síkosíthatóak. Ez megint csak egyén függő, hogy kinek melyik változat jön be leginkább.

Amit viszont mindenképpen érdemes szem előtt tartani, az az anyagok minősége! Mivel közvetlenül érintkezik a legintimebb helyekkel, ez egy nagyon fontos kritérium. Vannak érzékeny bőrű emberek, akiknek fokozottan figyelniük kell rá hogy olyant terméket válasszanak, aminél semmiképpen sem lép fel irritáció, allergiás reakció. Nekik mindenképpen ajánljuk, hogy hypoallergén, orvosi szilikonból készülő játékszereket válasszanak.

Mert a méret igenis lényeg!

Nagyon fontos, hogy a megfelelő méretű vibrátort válaszd. Ha túl kicsi lehet hogy nem adja meg a kellő stimulációt, ha viszont túl nagy méretűt veszel előfordulhat hogy kellemetlen lesz a használtat. Ha szexshopban vásárolsz, kézbe veheted, megnézheted közelről. De ha webshopból rendelsz, a fényképek becsapósak lehetnek! Mindenképpen nézd meg a leírást és ellenőrizd a vibrátor méreteit. (Ne ess abba a hibába mint Aliz, aki az első próba alaklámával szembesült vele hogy a kelleténél kicsit nagyobb vibrátort választott magának. Élményeiről itt olvashatsz bővebben)

Nagy vagy kicsi vibrátor?

Egyéb funkciók

És természetesen itt vannak még az apróbb finomságok, amik ha jobban belegondolunk, nem is apróságok. Egyrészt ezek az aprónak tűnő funkciók nagyban befolyásolják a kényeztetők árát. Ugyanakkor nagyban befolyásolhatják az élvezeti faktort is. Például kényelmesebben, vagy változatosabban használható lesz tőlük a vibrátor, esetleg praktikusabb lesz.

A vibrátor rezgése

A vibrátorok rezgésekkel stimulálnak. De nem mindegy hogy milyen intenzitású vagy ritmusú rezgésekkel kényeztetnek. És az sem mindegy hogy ezeket a funkciókat hogyan lehet módosítani, változtatni. A legegyszerűbbeknél csak az intenzitást tudjuk változtatni., de a komolyabb vibrátorok több rezgésmódot (ritmust) ismernek és ezek több fokozatban is változtathatók. Viszont praktikus, ha ezeket a fokozatokat használat közben is egyszerűen lehet változtatni. Senki sem szereti abbahagyni a játékot csak azért mert a fokozat állító nehezen elérhető. A nagy gyártók figyelnek az ergonómiára, és a vibrátoraikat is úgy próbálják tervezni, hogy egy a kezelőszervek a lehető legjobban kézre essenek, és egyszerűen használhatóak legyenek.

De a rezgésen kívül, léteznek forgó, rotáló mozgású, lökő mozgású, de akár elektromos impulzusokkal kényeztető vibrátorok is!

Akkumulátor vagy elem?

A vibrátoroknak áramforrásra van szükségük. A legkisebb vibrátorok egy darab ceruzaelemmel működnek, de a komolyabbaknak akár négy elemre is szüksége lehet. És természetesen léteznek újratölthető akkumulátorral készülő vibrátorok. Ez a funkció a vibrátor élvezeti értékéhez nem ad hozzá és nem vesz el belőle, ez pusztán egy praktikus funkció. Viszont nagyban befolyásolja az árat. Az akkumulátoros vibrátorok jóval drágábbak, mint az elemes társai, cserébe nem kell az elemek utánpótlásáról gondoskodni. Elég csak USB-n keresztül a számítógéphez vagy egy adapterhez kapcsolni, és néhány órán belül bevetésre készek.

Vibrátoros játék a kádban

A másik nagyon hasznos funkció, ha egy vibrátor vízálló. Léteznek cseppálló vibrátorok, ez igazából csak egy praktikus funkció tisztításnál, de léteznek 100%-ig vízálló kényeztetők is. A vízálló vibrátorok nem csak könnyen tisztán tarthatóak, hanem bátran bevihetők a fürdőbe, és használhatók zuhanyzás, vagy akár fürdés közben is. Természetesen enne a funkciónak is megvan az ára. A vízálló vibrátorok általában drágábbak a hagyományos tárasaiknál.

Távirányítós vibrátorok

Már volt szó a rezgésről, és a vezérlésről. Léteznek távirányítós kényeztetők is, melyek vezetékes, vagy akár vezeték nélküli (rádiós, Bluetooth-os) vezérléssel készülnek. a vezetékes távirányítónak egyetlen szerepe van, könnyebben változtatni a fokozatokat. Kényelmesen megoldható, nem kell keresgélni a gombokat, megzavarni a játékot. De a vezeték nélküli verziók új és változatos játékok kipróbálását is lehetővé teszik. Gondoljunk itt például a bugyiba rejthetős, és távirányítással működtethető csiklóizgatós vibrátorokra. 🙂

Intelligens vibrátorok

Összefoglalva

A vibrátor paletta rendkívül bőséges és változatos. És ez nem véletlen, mivel ezeknek a játékszereknek rengetegféle felhasználása létezhet, a gyártók pedig szeretnénk minden hölgy, pár, és férfi igényeit kielégíteni. Gondold át hogy mit szeretnél, mik az igényeid, mennyit szeretnél rászánni, és ezek alapján hozd meg a döntésed. Ne legyél akkor sem csalódott, ha az első vibrátorod vásárlásánál nem sikerült minden teljesen tökéletesre. A másodiknál már sokkal rutinosabb leszel. Tudni fogod mit keresel, mi az amire szükséged van.