Keresés

Mi az a péniszpumpa?

Sokak fantáziáját izgatja – de mi is valójában a péniszpumpa?

A péniszpumpát arra fejlesztették ki, hogy előidézze az erekciót. Sok különböző fajtája van, de a működés az mindegyik esetében hasonló. Az alap modell egy átlátszó (hogy lehessen gyönyörködni az eredményben 🙂 ) műanyag hengerből áll, amely egy pumpához kapcsolódik. A pumpa az lehet egy egyszerű gumigömb (mint a régi manuális vérnyomásmérő készülékeknél), de akár csatlakozhat hozzá elektromos pumpa is.

Hogyan működik?

A csövet a péniszre kell illeszteni, ügyelve, hogy légmentesen záródjon. A pumpa segítségivel kiszivattyúzzuk a levegőt a hengerből, az így kialakult vákuumban a péniszbe több vér áramlik és megduzzad. Ha vákuum pumpát péniszgyűrűkkel együtt alkalmazzák, hatékony módszert jelentenek a merevedési zavar kezelésére. A péniszre húzott erekciógyűrű megakadályozza a vér visszaáramlását így az erekció tovább is fenntartható.

Vannak, akik a péniszpumpa használatát más testrészeken is kipróbálják (mellbimbón, csiklón). Ezért a péniszpumpa csomagolása gyakran kiegészítőket is tartalmaz, így “mellbimbó pumpát” és “csikló pumpát”. Ezek ugyanazon elv alapján működnek, mint a péniszpumpa. A vérbőség előidézésével változik meg az érzés az adott testrészben.

A péniszpumpa használata

Okozhat problémát a pumpa?

Egyes péniszpumpák ártalmasak lehetnek: ha túl erős vákuum hatást generálnak, melynek nincs levezetési lehetősége súlyosabb esetben akár szövetkárosodást is okozhatnak.

Ne alkalmazzuk az eszközt, ha könnyen vérezni kezdünk, vagy véralvadási zavarral küzdünk. Ha cukorbetegek vagyunk, vagy valamilyen perifériás érbetegségben szenvedünk, ha véralvadásgátlót szedünk vagy hasonló gyógyszert. A péniszpumpa ezen felül véraláfutást vagy fájdalmat is okozhat. Ha bármelyik előfordulna, abba kell hagyni alkalmazását, illetve szükséges egyeztetünk orvosunkkal.

Továbbá szem előtt kell tartanunk a fokozatosság elvét. Nem szabad rögtön a legnagyobb szívó hatást létrehoznunk. Amennyiben a vákuum kezd kellemtelen, vagy fájdalmas lenni, mérsékelni kell az intenzitását. Majd egy rövidebb pihenő után óvatosan újra lehet próbálkozni.