Keresés

Mi a különbség a vibrátor és a dildó között?

Sokszor találkozunk a kérdéssel hogy igazából mi a különbség a dildó és a vibrátor között? Akik (még) nem járatosak a szexuális játékszerek világában nem feltétlenül vannak tisztában ezzel. Mindkét eszköz maszturbálásra használható, de míg a vibrátorok rezgő stimulációt is alkalmaznak, addig a dildók rezgés nélkül kényeztetnek.

A diló

A dildó (műpénisz, dong, műfarok, műfasz) fallikus formájú erotikus játékszer, amit kifejezetten a nemi aktus, a behatolás szimulálására használnak. Éppen ezért a leggyakrabban az élethű formájú, valósághű anyagokból készülő műpéniszekkel találkozhatunk. Élethű megjelenéssel, hangsúlyos makkal, erezett felszínnel. A műpéniszek a szexuális aktus imitálására szolgálnak, így a gyártók mindent megtesznek hogy a lehető legélethűbb élményt tudják biztosítani. Nagy figyelmet fordítanak a selymes bőrszerű anyagokra, a tökéletesen életű formákra. A dildókat azoknak ajánljuk, akik a hüvelyi orgazmus elérésére vágynak.

Természetesen nem csak élethű dildók léteznek, találkozhatunk extrém (vagy éppen egyszerű) formákkal, és az anyaguk is változatos. A bőrszerű puha anyagokon kívül, találkozhatunk fémből, üvegből, vagy akár fából készült dildókkal is.

Mivel a stimulációért egyedül a dildó formája és mérete a felelős, sokan előnybe részesítik a nagy méretű műpéniszeket, vagy a tapadókorongos kialakításúakat, amik igen változatosan, sokféle pózban használhatóak. (Feltapaszthatóak csempére, a kád szélére, tükörre, vagy bármilyen sima felületre…)

A vibrátor

A dildókkal ellentétben a vibrátorok nem kizárólag a férfi nem szerv helyettesítését szolgálják. Bár ezek között is szép számmal találhatunk élethű formájú, bőrszerű anyagból készített realisztikus vibrátort, itt mégis a hangsúly a vibrációs stimuláción van. A vibrációnak köszönhetően változatosabban használhatóak mint egy műpénisz, többféle ingert váltanak ki, nagy élvezeteket és intenzívebb orgazmust nyújthatnak.

A vibrátorok formája, kialakítása sokkal változatosabb. Az egyszerű rúdvibrátoroktól, a G-pont stimuláló vibrátorokon át a realisztikus vibrátorokig óriási termékpalettával találkozhatunk. Mindegyik típus egy kicsit más ás más. Vannak melyek a csikló izgatására helyezik a hangsúlyt (pl: csiklóizgató vibrátor, mini vibrátor), van ami belső stimulálóként működik. És természetesen szép számmal találhatunk olyanokat ami mindkettőt ellátja, akár külön külön, vagy akár egyszerre.