Keresés

Még mindig tabu? - Olvasói levél

Sziasztok. Viszonylag régóta olvasgatom az oldalatokat, és sok, számomra hasznos információt tudtam meg a szexjátékszerekről. Vibrátort keresgélve akadtam annak idején rátok, és az igazat megvallva nektek köszönhető, hogy nem ész nélkül ugrottam bele a vásárlásba. Mivel előtte sosem volt ilyen játékszerem, nem igazán voltam vele tisztában hogy mik azok amiket érdemes nézni az áron kívül.

Már az is furcsa volt nekem, hogy hogyan létezhet akár tízszeres árkülönbség a vibrátorok között. És első vásárlóként zavarba ejtett a kényeztetők sokfélesége. Igazából nem is értettem hogy mi szükség van ennyiféle formájú, méretű, funkciójú kényeztetőt forgalmazni. Ha nem akadok rátok, akkor valószínűleg kiválasztottam volna azt amelyik ránézésre (és árra) megtetszik. Nem tulajdonítottam volna túl nagy jelentőséget az anyagoknak, de még lehet hogy a méret felett is elsiklottam volna.

Szóval köszönöm nektek a sok hasznos tanácsod. De igazából nem is ezért írtam ezt a levelet.

Történt az, hogy egy közösségi oldalon megosztottam pár cikketeket, és még a Womanizer-es nyeremény játékot is. (hátha megnyerem) 🙂 És ez elindított egy folyamatot, amit magam sem gondoltam, és igazából nem is értettem. Sorra jöttek az üzenetek és a hozzászólások, olyanoktól is akiket nem is ismerek személyesen, és a legtöbben arról akartak engem meggyőzni, – néhányan kissé lesajnálóan – hogy nekem “semmi szükségem ilyenekre”, meg “az igazi jobb”, meg hogy valószínűleg “nem voltam még igazán jó szeretővel”, stb…

Az üzenetekből az jött le számomra, hogy a legtöbben úgy gondolják, hogy a vibrátor egy szégyellni való dolog. És hogy az emberek nagy részének az van a fejében, hogy csak a csúnya, magányos, besavanyodott nőknek van rá szükségük. (A többinek minek is…) Én azt gondoltam hogy ebben a fene nagy szabados világban ez nem egy olyan nagy durranás. Persze az ember nem rakja ki otthon az ablakba, de még a nappali polcán sem tartja, de az hogy ilyen sok ember így reagált, az kissé elgondolkodtatott. Itt járunk ma a “felvilágosult” Magyarországon? Ennyi a szexuális kultúra? Az embereknek eszébe sem jut, hogy a dugáson kívül/mellet mi minden lehet még csinálni? Hogy egy szexuális segédeszköz szerves része lehet egy pár együttléteinek?

Ez a dolog engem teljesen megdöbbentett. Én a szűk környezetemből kiindulva kis naivan azt hittem, hogy ez ma már teljesen természetes dolog. Nem tabu, nem szégyellni, rejtegetni való. De rá kellett jönnöm hogy ettől sajnos még nagyon messze állunk!

Igazából most esett le nekem, hogy miért is fontosak az ilyen oldalak. Miért jó hogy olvasók nyíltan beszélnek tapasztalataikról, megosztják élményeiket. Jusson el minél több emberhez hogy a vibrátor, és a szexuális segédeszközök jó dolgok. Nem az ördögtől valók, nincs bennük semmi szégyellni való, és szerves részei lehetnek az egészséges szexuális életnek!

További sikeres munkát kívánok nektek:

A.