Keresés

Karácsonyi készülődés Adventi Naptárral

Az év végi, téli időszak hagyományosan a pihenésről szólt. A régi paraszti világban eddigre befejeződtek a nagy mezőgazdasági munkák, véget ért a szüret, a jószágokat behajtották a legelőről. Az emberek egy kicsit megpihenhettek az egész éves megfeszített munka után. A családok többet voltak együtt, és készülődtek a karácsonyi ünnepekre.

A mai rohanó világunkban ez sajnos rég nincs így. Az év végén még inkább felgyorsulnak az események. Sokunkat leköti az ilyenkor szokásos év végi hajtás a munkahelyen, nincs időnk átadni magunkat az ünnepvárásnak. Nem is beszélve a pánik szerű ajándék vásárlásról, ami szintén a rohanó életünk hozománya. Így legtöbbünk sajnos csak “beesik” a fa alá Szentestén, “karácsonyi hangulat” nélkül, fáradtan.

Pedig az adventi időszak az ünnepvárásról, a készülődésről szól. Az ünnepvárás egyik hagyományos kellékét az adventi koszorút szinte mindenki ismeri, de az adventi naptár nem biztos hogy mindenki számára ismerős.

Az adventi naptár népszokása 1900 körül kezdődött. Kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok miatt. Az édesanya ezért érdekes és meglepő játékot talált ki gyermeke számára: egy kemény papírlapot huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darab csokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet-egyet közülük.

Hangolódj a Karácsonyra Adventi Naptárunk segítségével!

Adventi naptár

Tökéletes Adventi ajándék, hogy a Karácsonyi Ünnep előtti időszak is csupa meglepetéssel telhessen és örömökkel teli lehessen minden nap! Impozáns, piros kartondobozban 12db kisebb és 12db nagyobb méretű, fehér szaténból készült kis tasak, számozott piros csillagokkal. A kis tasakok felfűzhetőek a mellékelt 3m-es kötélre, így naptárként nagyon szépen mutatnak.

December 1.-től Karácsonyig, minden nap kibonthattok egy egy ajándékcsomagot. A tasakok mindegyike pikáns meglepetést rejt: pl.: síkosító, óvszer, masszázsolaj, szex-játékszer, erotikus fehérnemű.