Keresés

Mi az az A-pont, és hol található?

Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni a "női orgazmus" témakörét, akkor azt mondhatnánk, hogy van a csikló orgazmus, és van a hüvelyi orgazmus. Ez a megközelítés egy bizonyos fokig még helytálló is lehet, de nagyon messze van a tényleges valóságtól. A nők testén számtalan érzékeny pont, erogén zóna található. Ezek közül pedig akad még jó néhány (a csiklón és a hüvelyen kívül) amelyek ingerlése nem csak szimplán kellemes és nem csak a szexuális izgalmi állapot fokozásában segít, de   konkrétan orgazmust is képes okozni. Vannak hölgyek, akik szimplán csak a mellük, mellbimbójuk kényeztetésére is el tudnak élvezni, és sok nőnek ad gyönyört az anális szex.

A legtöbb erogén zóna segít ugyan a szexuális vágy fokozásában, de önmagukban orgazmust nem tudnak okozni. Egyes kutatások szerint a hölgyek 70%-a kizárólag a csiklója ingerlésével tud a csúcsra jutni. Tehát szimplán hüvelyi stimulációval nem. Míg mások előnyben részesítik a vaginális ingereket, de olyanok is vannak akik CSAK hüvelyi úton tudnak elélvezni.

Hogy ez tényleg így van e, és hogy mennyire vezethető ez vissza csupán "testi" különbségekre, vagy hogy mennyire játszanak benne szerepet egyéb tényezők (neveltetés, saját testünk ismeretének hiánya, "rossz" partner, gátlásosság, stb... ) az valószínűleg szintén megérne egy komplexebb kutatást.

A hüvely és a csikló a leginkább ismert, és a legtöbb hölgy számára élvezet adó erogén zóna. De az biztos hogy nincs CSAK csiklóérzékeny és nincs CSAK hüvelyi úton elélvezni képes nő. Az igazság valahol a kettő között található. Általában a többféle stimuláció hatása együtt érvényesül. Legyen ez különböző erogén zónák együttes izgatása, de ide tartoznak a mentális, érzelmi vagy vizuális ingerek is. Az egyénenként változhat hogy melyik milyen arányban segít és melyik az ami végül az orgazmust kiváltja. 

Viszont fontos tudni, hogy az orgazmuskészség tanulható, és fejleszthető. Kísérletezéssel (egyedül, vagy egy megfelelő partnerrel) új ingereket, új élményeket fedezhetünk fel. és még az is simán kiderülhet, hogy amiről eddig azt hittük hogy lehetetlen és "nálunk nem működik" egyszer csak óriási orgazmussal lep meg...

Mi az az "A-pont"

Ahogy már írtuk, a hölgyek nagyon nagy százaléka csiklóérzékeny (a csiklója ingerlésével képes elérni az orgazmust), de ez valószínűleg nem vezethető vissza szimplán az anatómiára. Az tény, hogy csiklóban és a környékén rengeteg idegvégződés található. De az is tény, hogy ez az a pont ami a legkönnyebben hozzáférhető. Ezt az élvezetet fedezik fel a lányok amikor elkezdenek maszturbálni, de később szex kobzán a partnerrel is könnyen célba vehető.

A hüvelyi idegvégződések sokkal jobban rejtve vannak, így nehezebben is megtalálhatóak és nehezebben stimulálhatóak.  Sőt, nagyon sokáig még szakemberek is vitáztak róla, hogy egyáltalán léteznek e ilyen ideggócok a hüvelyen belül. Az egyik ilyen "misztikum" a G-pont. Igaz hogy a G-pontról született kutatás már több mint 70 éves, mégis még ma is sokan vannak, akik nem hisznek a létezésében. Persze azok a hölgyek, kik ismerik a G-pontjukat, és rendszeresen élnek át ilyen orgazmust csak elnőzően mosolyognak ezen.

A hüvelyi idegvégződéseket nehezebb behatárolni, megtalálni, sőt még ingerelni is, mint mondjuk a csiklót. Maszturbálás közben "véletlenül" csak ritkán akad rá az ember lánya, és szex közben is sok mindennek kell együtt érvényesülnie hogy élvezetet adjon. Fontos lehet a behatolási szög, a behatolási mélység és persze egy megfelelő partner aki ezeket ismer ezeket a trükköket. (Vagy tudja mit és hogyan csináljon, vagy szimplán őstehetség)

Hol található?

Az A-pont (anterior fornix) a G-pontnál mélyebben helyezkedik el a hüvelyben, a  méhnyak és a húgyhólyag között. Mint ahogy léteznek G-pont tagadók, úgy az A-pont létezését is sokan kétségbe vonják. A szkeptikusok szerint azon a testtájon egy kiterjedt erogénzóna van és nem egyetlen pont felelős a mennyei örömökért.

A-pont

Akik viszont már megtalálták hosszabb (akár 20+ másodperces) és intenzívebb orgazmusról számolnak be. Hogy van e ilyen pont, és hogy nálad "működik" e ez a stimuláció? Legegyszerűbb, ha meggyőződsz róla saját magad, és kipróbálod!

Az biztos, hogy mivel ez a pont eléggé mélyen található, így nem egyszerű ráakadni és stimulálni sem. Szex közben egy nagyobb méretű pénisszel egyszerűbb elérni, de egy átlagos mérettel sem lehetetlen. de Ilyenkor olyan pózt érdemes választani, ami mély behatolás tesz lehetővé. Ilyenek például a misszionárius, vagy lovagló pózok. Ezen kívül természetesen segédeszközöket is be lehet vetni az ügy érdekében. Hasznos lehet egy hosszabb kialakítású G-pont vibrátor, de ha inkább a természetesség jegyében maradnál, választhatsz egy hosszabb méretű dildót is.

A-pont vibrátorral egyszerűbb!

Ha szeretnéd megtalálni az A-pontod, egy erre a célra kifejlesztett vibrátorral sokkal nagyobb rá az esélyed. Természetesen a későbbiekben is nagyszerű hasznát veheted, hiszen az A-pont nem igazán "esik kézre", ezek a segédeszközök pedig formailag úgy lettek kialakítva, hogy könnyedén megtaláld és elérd ezt a rejtett pontot. Hasonlóak a G-pont vibrátorhoz, de annál mélyebbre képesek hatolni.

A-pont vibrátor

Természetesen egy ilyen kényeztető nem csak erre a célra alkalmas. Használható csikló izgatóként is, de a hajlított vejének köszönhetően akár G-pont vibrátorként is bevethető.

Mi van ha nálad mégsem működik?

Ezen teljesen felesleges lenne idegeskedni. Nem vagyunk egyformák, minden nő más és más. Lehet hogy neked kevesebb idegvégződés található ezen a ponton, de az is lehet, hogy csak szimplán nem esik jól. De ha csak annyi a baj, hogy elősre nem sikerül... azért érdemes lehet még néhány esélyt adni magadnak. Ez a fajta intenzív A-pont orgazmus megér néhány próbát!