Keresés

Hogyan válasszunk vibrátort?

Melyik a jó vibrátor? Szeretnék venni egy vibrátort, tudnál ajánlani? Melyik a jobb, egy csiklóizgatós vibrátor, vagy egy G-pont vibrátor, melyiket ajánlanád inkább?

Ezekkel a kérdésekkel nap mit nap találkozunk, és ezek azok, amikre nem létezik jó válasz. A vibrátor vásárlás kicsit összetettebb folyamat, mint hogy a fenti kérdések valamelyikével közelebb kerülhetnénk a megoldáshoz.

Természetesen léteznek jobb, és rosszabb minőségű vibrátorok, egyszerűbbek és high-tech funkciókkal ellátottak, csúnyácskák és gyönyörűen kialakított, designerek által tervezett készülékek. De ez már csak a jéghegy csúcsa. Mélyebbről kell elindulni, ha szeretnéd megtalálni a számodra (vagy a párod számára) ideális vibrátort. Mint ahogy nem célszerű összehasonlítani egy sportkocsit egy családi egyterűvel, vagy egy puttonyos kisteherautóval, úgy semmi értelme sincs megversenyeztetni egy csiklóizgatót, egy élethű vibrátorral, vagy egy G-pont izgatóval. Mint ahogy annak sincs értelme hogy azon kezdjünk el gondolkodni hogy a Suzuki vagy a Ferrari a jobb autó.

Próbáltam jobb hasonlatot találni, de nem igazán sikerült. Hasonlóan az autókhoz, egy vibrátornál is a funkció, a technológia, a megjelenés és a minőségi elvárásaink fogják meghatározni hogy melyik lesz számunkra az ideális. Ezek közül pedig a legfontosabb hogy a funkcióval legyünk tisztába. Klasszikus rúdvibrátort szeretnénk, vagy olyat ami a csiklót izgatja, esetleg egy hajlított kialakítású G-pont vibrátort? Mindegyik fajta között találhatunk olcsóbb, drágább, gyengébb minőségű és luxus kategóriás terméket.

Ahogy már írtuk, dildót sem egyszerű választani. Ahhoz hogy a megfelelőt sikerüljön megtalálnod, tisztában kell lenni a saját igényeiddel. A dildóknál alapvetően a méret, a forma és az anyag az ami az elsődleges szempont. Ezek természetesen fontos tényezők vibrátor vásárlásnál is, de ehhez még hozzá jönnek a speciálisan vibrátorokra jellemző funkciók. Szimuláció fajtája, erőssége, rezgésprogramok, vezérelhetőség, stb…

Hogyan válasszuk ki a legideálisabb vibrátort?

Az elsődleges dolog, hogy legyünk tisztában a saját igényeinkkel. Állítsunk fel egy fontossági sorrendet, mik azok amik a legfontosabbak a számunkra, mi az ami kevésbé fontos és mik azok amikkel egyáltalán nem akarunk foglalkozni.

A vibrátor fajtája, formája

Ezek a paraméterek szorosan összetartoznak. A jó vibrátorok alkalmazkodnak az emberi (sőt akár külön külön a női és férfi) anatómiához. Így a formájuk nagyban meghatározzák hogy milyen funkciói vannak/lehetnek, és milyen stimulációt képesek nyújtani.

Most nézzük át legjellemzőbb formákat, fajtákat:

 • klasszikus rúdvibrátor
  Talán ez az a forma ami mindenkinek beugrik, ha meghallja a vibrátor szót. Ród formájú, lekerekített, vagy csúcsos végű kényeztetők. Általában szilárd anyagból készülnek, ami ideális a rezgések átadásra, így intenzíven stimulálnak. Alkalmasak hüvelyi kényeztetésre, de a csikló izgatására is. Változatos méretekben léteznek. Az apró 8-10cm-es minivibrátortól a 19-22 cm-ig.
 • élethű vibrátorok
  Mint ahogy a nevükben is benn van, ezek a vibrátorok valósághű megjelenésűek. Azoknak ajánljuk akiknek fontos az élethű forma, vagy akik nem tudnak dönteni, hogy dildót, vagy inkább vibrátort vásároljanak. Az élethű vibrátorok általában puhább, rugalmasabb anyagból készülnek, így a rezgések nem annyira intenzívek mint egy klasszikus rúdvibrátor esetében.
 • csiklóizgatós vibrátorok (nyuszi vibrátorok)
  Ezek a kényeztetők általában két ágúak. (de léteznek 3 ágúak is, melyek a csiklón kívül, még análisan is kényeztetnek) A hosszabb szára a hüvely idegvégződéseit, míg a rövidebb csiklókar a klitoriszt izgatja. Általában 2-3 motorral készülnek. Gyakori közöttük a rotáló, forgó mozgású vibrátor. Jellemzőjük, hogy a csiklóizgató kar miatt, a teljes hosszukhoz viszonylag rövid a behelyezhető hosszuk. (kb 11-13cm között mozog)
 • G-pont, prosztata vibrátorok
  Ezeknek a vibrátoroknak a felépítése hasonló. Mindegyik hajlított formával rendelkezik, hogy könnyedén elérhető legyen velük ez az érzékeny, de rejtett kéjpont. Általában a vibromotor a készülékek csúcsában kap helyet. A prosztatavibrátorokat kifejezetten a férfiak számára fejlesztették ki, így formájukban különböznek a nők számára készített g-pont vibrátoroktól.
 • análvibrátorok
  Sokan szeretik az anális kényeztetést. Természetesen a legtöbb vibrátor alkalmas erre a feladatra, de léteznek kifejezetten erre a célra kifejlesztett kényeztetők is. A kulcsszó most is az anatómia! Az anál kényeztetők általában kiszélesedő talppal vannak ellátva (a biztonságos használatért) és különböző méretekben, formákban kaphatóak.
 • csiklóizgató vibrátorok, klitoriszizgatók
  Ezek apró méretű vibrátorok. Jellemzően a csikló stimulálásra készülnek. Elsődleges szempont, hogy minél kényelmesebben, könnyebben elérhető legyen velük a klitorisz. Sokszor laposabb, hajlított formájúak, így vaginális kényeztetésre jellemzően nem alkalmasak.
A vibrátor anyaga

Ez szintén egy sarkalatos pont lehet. Az anyaga az ami érintkezik a testünkkel, így nagyban befolyásolja az élményt is. Nem is beszélve arról, hogy sokan érzékenyek, allergiásak lehetnek bizonyos összetevőkre. Nekik fokozott figyelmet kell szentelni az anyaghasználatra.

Más más érzetet adhat a kemény, vagy a puha anyagokból készült vibrátorok használata. A kemény anyagok erőteljesebben adják át a rezgéseket, rendkívül könnyen síkosíthatóak. A puhább anyagok általában kellemesebbek, de több törődést igényelnek. Könnyebben sérülnek (elérnek) és a rezgéseket sem vezetik olyan intenzíven.

Nézzük milyen anyagokkal találkozhatunk a leggyakrabban:

 • ABS, műanyag
  Az ABS egy kemény, fényes műanyag. Általában a rúdvibrátoroknál találkozhatunk vele, és a kényeztetők vezérlő egységei szoktak ebből a műanyagból készülni. Az ABS műanyag nem igényel különösebb odafigyelést. Időtálló.
 • TPE, TPR
  Puha, hőre lágyuló gumiszerű elasztomerek. Akár a valóságos bőr érzetéhez megtévesztésik hasonló érzetet is kelthetnek. Mivel puha anyagról van szó, így sérülékenyebbek, és nagyobb odafigyelést igényelnek. (pl. ápolópúder használata.) Fontos, hogy olyan termékeket válasszunk, amik Phthalat -mentesek.
 • PVC
  A PVC szintén egy műanyag. Sokunknak valami nagyon “gagyi” dolog ugrik be ennek a szónak a hallatán. De természetesen PVC és PVC között is lehetnek óriási különbségek. PVC-ből már teljesen élethű megjelenésű és tapintású szexjátékszerek is készülnek. Fontos, hogy itt is keressük a bőrbarát, latexmentes és phthalát -mentes hypoallergén termékeket.
 • szilikon
  Talán a legismertebb és legkedveltebb anyag a szexuális játékszerek piacán. Azért ne tévesszen meg ha azt látod hogy egy termék szilikonból készül. Itt is jellemző, hogy vannak gyengébb minőségű és akár orvosi tisztaságú szilikonból készült vibrátorok is. Találkozhatsz gumiszerű szilion termékkel, de puha bársonyos tapintású kényeztetőkkel is.
 • latex
  A latex természetes gumi. Bizonyos termékeknél, előszeretettel alkalmazzák. Pl felfújható kényeztetők, anál kényeztetők. Sok jó tulajdonsága mellett van egy hibája, mégpedig az, hogy sokan allergiásak a latexre. Tehát ha érzékeny a bőröd, vagy latex allergiád van, mindenképpen olyan vibrátorokat keress, melyek anyaga teljesen latexmentes.
A vibrátor funkciói

És akkor most érkeztünk el oda, hogy milyen funkciói, milyen tudása legyen a vibrátornak. A vibrátorok rezgésekkel és/vagy egyéb más módon kényeztetnek. Ezt természetesen a bennük található elektromos alkatrészek, vibromotorok, kapcsolók, vezérlők segítségével érik el.

Tehát mindegyik vibrátor képes valamilyen stimulációra, de nem mindegy hogy milyenre, és azt hogyan látja el. A legegyszerűbb vibrátoroknál fokozatmentes vibráció állítási lehetőség van. Kicsit berregjen… jobban berregjen… De ez a berregés a rezgés intenzitásával (gyorsaságával) áll kapcsolatban, a rezgés erejével jellemzően nem.

A komolyabb vibrátoroknál már általában előre beprogramozott rezgésképek közül választhatunk. Tehát nem csak egy csavarantyúval tudunk a B..r..r..r..r..r..r..r és a Brrrrrrr között állítgatni, hanem különböző rezgési ritmusok, és azon belül különböző rezgési erősségek is váltakoznak. De ezen kívül léteznek olyan vibrátorok is, amiken nem csak a vibráció ritmusát lehet beállítani, hanem külön szabályozható mellette a vibráció erőssége is.

Vannak olyan vibrátorok amelyek más módon is képesek kényeztetni. Léteznek forgó rotáló mozgású, lökő mozgású vibrátorok, és egy nagyon speciális kategória az elektro stimulációs vibrátorok, melyek elektromos impulzusokkal ingerelnek.

Nézzük, tehát miket érdemes még figyelembe venni:

 • stimuláció
  Milyen stimulációt szeretnénk? Megelégszünk e a “hagyományos” vibrációvak, vagy esetleg valami többre vágynánk?
 • választható rezgés, intenzitás
  Hányféle vibrációs ritmust ismer? Lehet e változtatni a vibráció erősségén? Vezérelhetőek e külön a motorok?
 • kezelhetőség
  Apróságnak tűnik, de tud okozni némi bosszúságot. Ha nehézkes a vibrátor vezérlése, nem jó helyen vannak a gombok és pont a “kritikus” pillanatban nem tudunk váltani az erősségen. az bizony bosszantó lehet. Persze valószínűleg nem dől össze a világ, de sokszor ezek az apróságok azok, amik megkülönbözetezik a jót a nagyon jótól! Nem véletlen talán az sem, hogy a nagy gyártók kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy a készülék jól kezelhető legyen, a gombok kézre essenek, és nem véletlen az sem, hogy a távirányítós vibrátorok és okosvibrátorok egyre népszerűbbek.
 • hangerő, zaj
  Apróságnak tűnik, pedig nem az. Ez traktorként berregő vibrátor a legkevésbé sem meghitt, és egy idő után zavaró is lehet. Nem beszélve arról, hogy lehet hogy a szomszéd szobában a gyerekek (vagy éppen a szüleid) alszanak. Sajnos a legtöbb gyártó termékéről nincs minden esetben ilyen jellegű információ, de a nagy és neves márkák kiemelten figyelnek arra is, hogy a készülékeik ne csak jók és tartósak legyenek, hanem a lehető leghalkabbak is.
 • akkumulátor vagy elem?
  Valószínűleg ez sem létszükséglet. De egy akkumulátoros vibrátor természetesen sokkal kényelmesebb lehet. Nem kell elemcseréről gondoskodni, csak rádugjuk a töltőjére, vagy USB kábel segítségére a számítógépre és feltöltjük.
 • vízálló kialakítás
  Ma már egyre több a cseppálló, vagy akár a teljesen vízálló vibrátor. Ez a funkció rendkívül hasznos amikor a készülék tisztán tartásáról van szó, de nem hinném hogy sokat kellene ecsetelni egy teljesen vízálló vibrátor további előnyét. Ezek bátran használhatók a kádban, vagy zuhanyzás közben…

Szokott még egy nagyon fontos kritérium szerepelni mindenki a listájában. Az pedig az ár. Vibrátort pár ezer forinttól akár 50-60 ezer forintig is találhatunk. Természetesen minden egyes általunk megfogalmazott “extra” kritérium hatással van az árra. Én azért mindenkit arra biztatnék, hogy ha már vibrátor vásárlásra adja a fejét, ne az ár legyen az elsődleges szempont. Keresse meg azt a terméket ami legjobban megfelel az igényeinek, és ezek között keresse azt amelyiknek az árfekvése is elfogadható számára.

Tehát arra a kérdésre hogy “Melyik a jó vibrátor?továbbra sem fogunk tudni érdemben válaszolni, de ha tudod hogy mik az igényeid, mely funkciók azok amik fontosak számodra, és mik azok amik nem, segíteni tudunk, hogy megtaláld a legideálisabbat, a legjobbat, a legszebbet vagy a legjobb ár-érték arányú kényeztetőt.