Keresés

Hogyan válasszunk dildót?

Dildó vagy más néven műpénisz. Mint ahogy a nevéből is kikövetkeztethető, a valóságos pénisz utánzatairól van szó, és a felhasználásuk is hasonló. A dildók nem mai találmányok, az ókorból, sőt a kőkorból is kerültek már elő, kőből vagy csontból faragott fallosz alakú eszközök. Az persze nem bizonyított, hogy ezeket a dildókat a mai társaihoz hasonló célokra használták e, vagy kizárólag valamiféle termékenységi rituálé részét képezték. Az viszont biztos, hogy már egyetlen felhasználásuk, a maszturbálás, a szexuális örömszerzés.

Az alapvető különbség a dildók és a vibrátorok között, hogy a műpéniszek nem rezegnek. Nincs bennük motor, így nem a vibráció, nem a rezgés az ami a csúcsra juttat. A dildók a “hagyományos” nemi aktust imitálására szolgálnak, és hasonló orgazmust adnak. Mivel nem rezegnek, így kizárólag az alakjuk és formájuk és persze a méretük az ami segít az orgazmus elérésben. Egy olvasónk írta nagyon találóan, míg a vibrátorral való maszturbálás inkább egy érzéki szeretkezéshez hasonlítható, addig a dildók leginkább egy “hatalmas dugás” érzését kelti. Éppen ezért azoknak ajánljuk elsősorban, akik ezt a fajta élményt keresik.

Mivel a dildók nem rezegnek, kizárólag az alakjuk és a méretük segítségével kényeztetnek, így nagyon fontos, hogy a megfelelőt tudjuk kiválasztani.

Hogyan válasszuk ki megfelelő dildót?

A dildó mérete

Először is nagyon fontos, hogy a megfelelő méretű műpéniszt nézd ki. Tisztában kell lenned a paramétereiddel és az igényeiddel. A webáruházakban található képek becsapósak lehetnek, ezért mindenképpen nézd meg a termék leírását. Általában a teljes hosszal és az átmérővel szokták jellemezni ezeket a termékeket. Értelem szerűen nem használható a dildók teljes hosszúsága, így egyes leírásban találkozhatunk még behelyezhető hosszal is.

Ha nem látjuk magunk előtt, hogy pontosan mit is takarnak ezek a számok, vegyünk elő egy papírt, vonalzót és skicceljük fel rá. Így sokkal könnyebben megsaccolhatjuk a valódi méreteket. A dildók hossza – mondjuk úgy – opcionális. Nem kell teljes hosszában használni, csak annyit amennyi éppen jól esik. Viszont az átmérő az más! Hacsak nem épp az ellenkezője a célod, olyan dildót nézz ki amely vastagságával könnyűszerrel boldogulsz.

A dildó formája

Az első pont a méret volt. És nem véletlenül. Az nem arról szól hogy tetszik e, vagy sem, hanem hogy befér e vagy sem. Fogod e tudni használni vagy sem.

A dildó formája az más kérdés. Itt szabadjára engedheted a képzeletedet. Mivel a dildó leginkább a formája segítségével juttat el az orgazmusig, számtalan alakú között választhatsz. Vannak teljesen egyszerű megjelenésű, vagy éppen “design dildók”, amik egyáltalán nem hasonlítónak a valóságos péniszekre.

PlayCandi szilikon dildók

PlayCandi szilikon dildók

Másik kedvelt forma az élethű megjelenésű dildók. Ez nem is csoda, hiszen azt mondtuk, hogy a nemi aktus imitálásra szolgálnak. És mi imitálhatná ezt jobban mint egy teljesen élethű formájú műpénisz. És mint ahogy mindenki számára más a “szép farok” így rendkívül változatos az élethű dildók palettája is. Nagyobb makkal, kisebb makkal, erezettebb felszínnel, görbülő vagy éppen egyenes formával. Ha már élethű dildót szeretnél, mindenképp olyat válassz, ami ránézésre is teszik.

Élethű King Cock dildók

Élethű King Cock dildók

Nem elterjedt, de léteznek extrém megjelenésű dildók is. Valami fantasyból vagy képregényből ismert kitalált lényé, de található akár kutya, vagy ló pénisz alakú dildó is.

Extrém Bad Dragon dildó

Extrém Bad Dragon dildó

A dildó anyaga

Mint az összes szexuális segédeszköz, a dildók is rendkívül változatos alapanyagokból készülnek. A használt anyag nagyban befolyásolja a dildó élvezeti értékét és az árát is. A legolcsóbb dildók általában zselés, gumiszerű anyagból készülnek. Habár sok közöttük az élethű formájú, az anyaga miatt élethű érzést nem nyújtanak. Ha élethű megjelenés mellett élethű érzést is szeretnél kapni, mindenképpen célszerű a bőrszerű anyagok között szétnézned. Egyes szilikonok, jó minőségű PVC-k, TPR, és TPE anyagok képesek élethű tapintást visszaadni.

De ezen kívül léteznek nem mindennapi anyagok is, akár kőből, üvegből, vagy akár fából készült dildók is.

Egyéb funkciók

A dildó ugyan alapjában véve egy egyszerű szexjátékszer, mégis találkozhatunk néhány extra funkcióval is.

A legismertebb és legkedveltebb ilyen funkció a tapadókorong. A tapadókorongos dildók stabilan rögzíthetők bármilyen sima felületen, így változatosabban használhatóak. Feltapaszthatók csempére, a kád szélre, tükörre, dohányzó asztalra. Csak a fantáziád szabhat határt, sőt mindkét kezed szabad marad! 🙂

Léteznek felcsatolható dilók, melyek ideálisak lehetnek lány-lány felálláskor, de akár a szerepek is felcserélődhetnek a segítségükkel. A legtöbb tapadókorongos dildóból könnyűszerrel csinálhatunk felcsatolható játékszert egy univerzális alsó segítségével.

Ejakuláló dildók pedig feltölthetőek testápolóval, síkosítóval, vagy akár műspermával is.