Keresés

Hogyan válassz vibrátort?

Melyik a legjobb vibrátor? Melyiket ajánljátok? Melyik vibrátort szeretik a lányok? Gyakran teszik fel nekünk ezeket a kérdéseket. És ilyenkor bizony bajban vagyunk. 🙂 Mert amelyik vibrátor bejön az egyik nőnek egyáltalán nem biztos hogy neked, vagy a barátnődnek is megfelelő lesz. Nem véletlen hogy ilyen hatalmas és sokszínű a a választék a szexshopok polcain, és a webáruházakban.

A legfontosabb, hogy tisztába legyél a saját elvárásaiddal. Ez persze egyáltalán nem könnyű, főleg ha az első vibrátorod megvásárlásán gondolkodsz. Ha már van tapasztalatod a szexuális játékszerek terén akkor könnyebben meg tudod fogalmazni magadnak az igényeidet.

Nézzük miket érdemes szem előtt tartani!

A vibrátor mérete

Nem elhanyagolható szempont. Egy túl nagy vagy éppen túl kicsi vibrátort nem fog megfelelő élvezetet adni. Bár mindkettő használható lehet csikló izgatásra, de vibrátort nem igazán ezért vesz az ember lánya. Mielőtt megrendeled a kiszemelt izgatót, mindenképpen vess egy pillantást a méretére is. A fotók néha csalókák lehetnek. A vibrátor méreténél általában a teljes hosszúságot szokták megadni, ami nem minden esetben egyezik meg a használható, behelyezhető mérettel.

A vibrátor kialakítása

Már több cikket is olvashattál az oldalunkon a különböző típusú vibrátorokról. Klasszikus rúdvibrátor, klitorisz-izgatós vibrátor, G-pont vibrátor, párvibrátor, stb… Mindegyikük más más előnnyel rendelkezik. Másképp és más erogén zónákat érnek el. Egyesek a hüvelyben keltenek rezgéseket, míg mások inkább a csiklót izgatják. Sőt olyan vibrátor is létezik ami egyszerre képes a hüvelyi, anális és csikló izgatásra is.

Válassz olyan vibrátor típust, ami tökéletesen megfelel az elvárásaidnak. Olyan legyen a kialakítása, amely eléri az erogén zónáidat. Ha szeretnéd hogy csiklódat is izgassa, válassz egy klitokaros vibrátort, de ha inkább a hüvelyi stimulálást szereted, és szeretnéd jó mélyen magadban érezni, akkor válassz olyan típust, ami ezt lehetővé teszi. (a klitoriszkaros vibrátorok a kiálló csiklóizgató karnak köszönhetően nem tudnak mélyre hatolni)

A vibrátor működése

Kezdetben volt a “vibrátor” 🙂 Mint ahogy a neve is utal rá, vibráló, rezgő mozgással kényeztettek. A legtöbb vibrátor még mindig ezen az elven működik, de léteznek eltérő stimulációs módok is. A rezgő mód mellet (vagy éppen helyett) találkozhatunk forgó, rotáló, lökő mozgású, sőt még elektromos impulzusokkal kényeztető vibrátorokkal is.

Ezen kívül fontos szempont lehet, hogy hányféle fokozatot, vagy stimulációs ritmust ismer a vibrátor. A legegyszerűbbeken csak a vibráció, stimuláció erőssége állítható, míg a komolyabb vibrátoroknál többféle ritmus közül is választhatunk.

A vibrátor anyaga

Szintén nagyon fontos szempont, amit mindenképpen érdemes mérlegelned. Léteznek kemény anyagból és puha rugalmas anyagból készült vibrátorok. Mindkettőnek megvan a maga előnye.

A kemény vibrátorok (rúdvibrátorok) általában műanyagból (ABS) készülnek, de találkozhatunk alumínium, vagy akár kerámia vibrátorokkal is. Jó rezgésvezető képességűek, ami egy vibrátor esetében kifejezetten előnyös lehet.

A puha anyagú vibrátorok kevésbé vezetik a rezgéseket, cserébe kellemesebb a tapintásuk, rugalmasak, sőt léteznek teljesen élethű anyagú, bőrszerű vibrátorok is. A puha, rugalmas vibrátorok készülhetnek gumiból, latexből, zselés anyagból, vagy szilikonból.

Kiemelt figyelmet kell szentelned a vibrátor anyagára, ha esetleg érzékeny a bőröd. Léteznek kifejezetten hyppoallergén anyagokból készült kényeztetők (pl orvosi szilikon) amiket a legérzékenyebbek is nyugodtan használhatnak.

Egyéb extrák

Ebbe a kategóriába sok minden más is beleszámíthat. Ilyen extra lehet például a vezérlés kérdése. Általában a vibrátoron található kezelőszervekkel állíthatjuk be a fokozatot. De léteznek távirányítós, sőt akár okostelefonról vezérelhető vibrátorok is.

A vibrátor ára

Természetesen az ár sem elhanyagolható szempont, ha vibrátort szeretnénk vásárolni. A fenti paraméterek mind mind hatással vannak a vibrátor árára is. Míg a legolcsóbb, legegyszerűbb vibrátort alig pár ezer forintért megvehetünk, a csúcskategóriás kényeztetők akár 40-50 ezer forintba is kerülhetnek. Első vibrátornak, amikor még nem tudod pontosan hogy mit szeretnél, milyenek az egyedi igényeid, nem javasoljuk hogy a legdrágább vibrátort vedd meg. De azt érdemes szem előtt tartani, hogy a vibrátor ára általában tükrözi a minőségét.