Keresés

Fogyókúrázz szexel!

A szex fogyaszt!

Gondolkoztál már azon, hogyan edzel a takaró alatt? A University of Montreal kutatása végre felfedi a titkot: a férfiak 100 kalóriát égetnek el egy átlagos szexuális együttlét alkalmával. A nők pedig 69-et. (Igen, tényleg ennyit.)

Az átlagos menet hossza 25 perc az előjáték kezdetétől az orgazmusig, de ez csak egy átlag-az időeredmények nagyon változóak voltak, 10 és 57 perc közé estek. Minél hosszabb az együttlét, annál több kalóriát égethetsz el.

Most valószínűleg azon gondolkozol, hogyan tudták ezt pontosan kiszámolni. Korábbi kutatások során elektródákat, kábeleket és maszkokat tettek a résztvevőkre- amik hatására csökkent a szex élvezeti értéke. Az új tanulmányban viszont elég volt egy otthon viselhető karpánt ahhoz, hogy kiszámítsák a pontos adatokat.

A kutatásban résztvevő 21 pár nem csak szexelt, de 30 percet futott is, hogy az edzés és az aktus közben elégetett kalóriák mennyiségét is össze tudták hasonlítani. A férfiak a futópados edzés során kétszer annyi-(276) kalóriát égettek el, mint szex közben. Amikor viszont megkérdezték tőlük, hogy melyik módszert élvezték jobban, 100 százalékuk a szexre voksolt. Mondjuk ezen egyáltalán nem lepődtünk meg.

forrás: menshealth.hu