Keresés

Drága, vagy olcsó szexjátékszert vegyek?

A kérdés elég “butácskának” hangzik. Viszont min nap mint nap találkozunk vele. Ha nem is pontosan ebben a formában, de a lényege kb. ugyanaz. Sokan keresik a kifejezetten olcsó szexjátékszereket:

  • “Tudnál ajánlani valami olcsó vibrátort?”
  • “Mi kerül ezen 30.000 Ft ba, mikor az a másik csak 9.000?”

Itt a “Szexjáték Kisokos” rovatban már többször foglalkoztunk azzal, hogyan érdemes egy egy erotikus játékszer (vibrátor, dildó, csiklóizgató) vásárlásának nekiindulni. Az elsődleges szempont az, hogy tudd, milyen típusú, formájú, funkciójú eszközt keresel. És ha ez megvan, csak utána foglalkozz az árral! Természetesen az olcsó és drága fogalma szubjektív. De ha tisztáztad magadban, hogy mit keresel, akkor már könnyebben megtalálhatod a pénztárcádhoz mérten legideálisabb kényeztetőt!

A szexjátékszereknél pontosan ugyanaz a helyzet, mint bármely más terméknél. Vannak olcsóbbak, és vannak drágábbak. Az árukat több tényező befolyásolja. Az eszköz típusa, a felhasznált anyagok minősége, a technológia, a design és persze sok esetben a márkát is meg kell fizetni. Tény hogy találkozhatunk irreálisan drágának tűnő vibrátorokkal, csiklóizgatókkal, – mint ahogy találkozhatunk 90.000 Ft-os kenyérpirítóval is – de azért az ár, az esetek nagy részében arányban áll a termék tudásával és a minőségével.

Viszont semmiképpen sem célszerű összehasonlítani különböző típusú szexjátékszereket. Például ne hasonlítsunk össze egy egyszerű rúdvibrátort, egy három motoros, távirányítós, csiklóizgatós vibrátorral. Mint ahogy egy mobiltelefon árát sem célszerű összehasonlítani egy vezetékes telefon árával.

Persze azonos típusú eszközök között is találkozhatunk nagy árkülönbségekkel. De itt az árkülönbség már általában árulkodik a technológiai, minőségi különbségekről. A magasabb ár, az esetek nagyon nagy százalékában komolyabb, jobb minőségű termékeket jelent. Mi mindenkinek azt szoktuk javasolni, hogy ne a legolcsóbb, hanem a legideálisabb megoldást próbálják megtalálni. Lehet hogy csak pár ezer forinton múlik, hogy a kiválasztott segédeszköz örökre a fiók mélyén köt ki, vagy rengeteg örömöt és élvezetet fog adni neked!

A tanácsaink általában a “kezdőknek” szólnak. Nekik különösen fontos, hogy az első játékszerüknél ne nyúljanak mellé. Egy olcsóbb kategóriájú, gumiszagú, hangosan berregő, kellemetlenül vibráló szexjátékszer lehet hogy örökre (vagy legalábbis hosszú időre) elveszi a kedved az erotikus segédeszközöktől. Élvezet helyett jön a bosszúság, a vibri meg bekerül a fiók legaljára, és talán sosem lesz többet elővéve.

Mik befolyásolják a szexjátékszerek árát?

A felhasznált anyagok

A szexjátékszerek többféle anyagból készülhetnek. Kemény műanyagból, bőrszerű anyagból, szilikonból, fémből, stb… Mindegyikből léteznek olcsóbb és drágább verziók. Az igazán minőségi anyagok allergénektől és káros anyagoktól mentesek és 100%-ig bőrbarátak. Az idő folyamán a puha anyagok elhasználódhatnak. A jobb minőségű anyagok tartósabbak, az ezekből készült szexjátékszerek tovább használhatóak.

Elektromos aktrészek minősége

A vibrációs kényeztetőkbe beépített elektromos alkatrészek minősége szintén nagyban befolyásolja az árat. Ugyanazt a vibrátort elkészíthetik olcsóbb elektronikával, és drágább alkatrészekből is. A minőségi akkumulátor és vibromotor nem csak a termék élettartamát befolyásolja, de az élvezeti értékét is. Meddig bírja az aksi, milyen hangosan berreg, mennyire finom és szabályozható a rezgése? Ezek mind fontos szempontok lehetnek használat közben, de sajnos az árképzésnél is.

A megjelenés, design

Ez ugyan nem tűnik túl fontosnak, pedig nagy szerepe van abban hogy igazán szeretni fogod e az új játékszert. Egy szép megjelenésű játékszert már kézbe venni is öröm, de ennél praktikusabb okai is vannak. A nagy gyártók rengeteg pénzt költenek arra, hogy a szexjátékszereik ne csak szépek, de jól használhatóak is legyenek. A tervezésnél különösen figyelnek az anatómiára és az ergonómiára. Az ilyen eszközök használata kényelmes, a gombok a kezedre esnek, könnyű kezelni és nem utolsó sorban nagyobb élvezetet adnak. Hiszen igazodnak az anatómiához, így pontosan ott és úgy ingerelnek, ahogy az a legnagyobb élvezetet nyújtja. (nem véletlenül gyártanak külön a férfiaknak is vibrátort)

A felhasznált technológia

No ide aztán tényleg sok minden belefér. Elemmel működik, vagy akkumulátorról? Milyen a vezérlése? Vízálló e a kialakítása? TÉNYLEG vízálló e a kialakítása? 🙂

Egyes szexjátékszerek már okostelfonról is vezérelhetőek, programozhatóak, képesek tanulni. Olyannal is találkozhatsz amik reagálnak a környezeti hangokra, és például a zene ritmusára kényeztetnek. De léteznek különleges mozgású kényeztetők. vibrátorok a lökő, vagy hullámzó mozgással, automatikus férfi kényeztetők vagy melegítő funkciós szexjátékszerek, melyek 38-40°C-ra fűthetők fel.

Okos vibrátor

A drágább szexjátékszer jobb?

Összességében azt kell mondanunk, hogy eltekintve néhány “túlkapástól” általában a drágább szexjátékszerek jobbak, vagy legalábbis többek mint az olcsóbb társaik. Több funkciót, nagyobb élvezeti értéket adnak és tartósabbak, tovább használhatóak.

De árat mindig a termék tulajdonságaihoz, funkcióhoz kell viszonyítani. Szerencsére óriási a választék a különböző erotikus segédeszközök között, így mindenki megtalálhatja a számára árban IS megfelelő kényeztetőt.

Léteznek rendkívül jó ár-érték arányú játékszerek, melyek ötvözik a minőséget a megfizethető árral. Természetesen ezt némi kompromisszum árán tudják elérni. Például nem kaptak akkumulátort, csak elemmel használhatóak, vagy nem vízálló a kialakításuk, esetleg funkcióban maradnak el a csúcsmodellektől.

Ha nem szeretnél túl sokat költeni (mondjuk az első) szexjátkszeredre, de a pénzedért minőségi kényeztetőt szeretnél, akkor ajánljuk figyelmedbe a következő márkákat. Mindegyikükre jellemző a kiváló ár-érték arány és a minőségi anyaghasználat: