Keresés

BDSM kezdőknek

Ha valaha is elgondolkodtál azon, hogy miként tehetnéd még izgalmasabbá a hálószobai kalandokat, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj a BDSM világával. Nem kell megijedni, a BDSM nem elsősorban a bilincsekről és ostorokról szól, hanem sokkal inkább a bizalomról, kommunikációról és persze rengeteg élvezetről.

Mi az a BDSM?

Kezdjük a legelején! A BDSM egy rövidítés, amely több fogalmat takar: Bondage (kötözés), Discipline (fegyelmezés), Dominance (dominancia), Submission (alárendeltség), Sadism (szadizmus) és Masochism (mazochizmus). Fontos leszögezni, hogy a BDSM nem az erőszakról szól! Ezek a gyakorlatok mind a szexuális élvezetet és a játékosságot kell hogy előtérbe helyezzék, lehetőséget adva arra, hogy felfedezd a saját és partnered határait.

A BDSM-be való belépés izgalmas kaland lehet, DE CSAK HA mindketten jól érzitek magatokat és tiszteletben tartjátok egymás határait. Beszélgessetek sokat, és lassan induljatok el ezen az úton, hogy kellemes és emlékezetes élmény legyen mindkettőtök számára.

Az alapok: Kezdjünk finoman!

Kulcsszó:  Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció

Mielőtt bármilyen BDSM játékba  belekezdenétek, fontos, hogy beszéljétek meg a határokat és az elvárásokat. Tisztázzátok le, hogy kinek mi az ami még belefér, vagy mi az ami abszolút tabu! FONTOS?, hegy megbeszéljetek egy biztonsági szót (safeword), vagy valamilyen jelet. Így, ha bármelyikőtök kényelmetlenül érzi magát, ezzel  azonnal meg tudja állítani a játékot.

Kötözés és gyengéd irányítás

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy bevezessétek a BDSM-et a hálószobába, a kötözős (bondage) játékok. Természetesen itt sem az a a cél itt nem az, hogy fájdalmat okozzatok egymásnak, hanem hogy fokozzátok az izgalmat és az irányítást. Kezdjetek puha sálakkal vagy speciális BDSM kötözőkkel, amelyek kíméletesek a bőrhöz. 

Fedezzétek fel a domináns és alárendelt szerepeket

Találd meg a szereped

A BDSM egyik izgalmas része a szerepjáték. Lehetsz domináns (Dom/Domme) vagy alárendelt (sub), és mindkettőnek megvan a maga varázsa. A domináns irányít, míg az alárendelt átadja magát a másik akaratának. Próbáljatok ki különböző szerepeket, és fedezzétek fel, melyik illik hozzátok legjobban.

Az alárendelt szerep vállalása nem a gyengeségről szól, hanem a bizalomról és a kontroll átadásáról. Ez a fajta dinamika hihetetlenül izgalmas lehet, és erősítheti a kapcsolatot köztetek.

Eszközök és játékok - Fokozzuk az élvezetet

A BDSM játékokhoz elengedhetetlen néhány kiegészítő. Persze sok esetben otthon fellelhető, hétköznapi tárgyak is segítségünkre lehetnek, de a speciális kellékekkel biztonságosabbé és élvezetesebbé tehetitek a kalandozást. A cél nem az, hogy fájdalmat vagy sérülést okozzatok egymásnak. 

  • Kötelek, kötöző szettek
  • A bondage kötelek vagy  professzionális kötöző szettek minimálisra fogják csökkenteni a sérülések veszélyét. Általában puha anyagból készülnek, hogy elkerülhessétek a hámsérüléseket.
  • Bilincsek és paskolók
  • A bilincsek és paskolók a BDSM klasszikus eszközei. Vehettek puha, plüssel borított bilincseket vagy szelíd paskolókat. A szexjáték bilincsek minden esetben vészhelyzeti nyitó mechanizmussal vannak ellátva, így teljes biztonsággal használhatóak.
  • Vibrátorok és más kényeztetők
  • Ne feledd a vibrátorokat és más szexuális játékokat sem. Ezek az eszközök remek kiegészítői lehetnek a BDSM játékoknak is, még több izgalmat és élvezetet okozva.

Biztonság és bizalom: A legfontosabb tényezők

A BDSM során a legfontosabb a biztonság. Mindig ügyelj arra, hogy a kötöző eszközök ne okozzanak sérülést, és hogy a játékok használata közben is figyelj a partnered reakcióira. Ne felejtsetek el a biztonsági jelszót. Ha bármelyikőtök kimondja, ajátékot azonnak szakítsátok meg!  Az érzelmi biztonság, a bizalom is létfontosságú, ezért fontos, hogy folyamatosan kommunikáljatok egymással.

A BDSM felfedezése egy izgalmas és kalandos út lehet, amely új dimenziókat nyit meg a szexuális életetekben. Ne féljetek kísérletezni, és mindig tartsátok szem előtt, hogy a játék célja mindkettőtök élvezete. Ha mindketten nyitottak és őszinték vagytok egymással, akkor bátran vágjatok bele, és élvezzétek az utazást a BDSM világában! Csodálatos, új élményekkel gazdagíthatja a kapcsolatotokat.