Keresés

6 dolog amit mindenképpen tudnod kell a szexjátékszerekről!

Már megint a britek! 🙂 Készült egy felmérés Nagy-Britanniában, melyben 25-34 éves embereket kérdeztek meg a szexjátékszerekről. A megkérdezettek tapasztalt szexjáték használók voltak, de az eredmények így is nagyon meglepőek, és eléggé lelombozóak voltak. Most összeszedtük a válaszadók hat leggyakoribb, tévedését.

1. Soha ne használd fogamzásgátlásként!

Micsoda? Igen, sajnos nagyon meglepő eredmények születtek, hiszen a megkérdezettek 30%-a úgy gondolta, hogy a síkosítók fogamzásgátlóként is funkcionálnak és megelőzhető velük a nem kívánt terhesség! Remélem mondanunk sem kell hogy NEM NEM és NEM! A síkosítók kizárólag a kellemes játék élményért felelősek, NEM fogamzásgátló készítmények!

Továbbá 45% -uk tévesen úgy gondolja, hogy nem tudsz elkapni szexuális úton terjedő fertőzést, ha megosztozol a vibrátorodon, dildódon mással is. Ez tévedés! Ilyen esetben mindenképpen használjatok óvszert, hisz az nemcsak fogamzásgátlóként működik, hanem a szexuális úton terjedő betegségek ellen is hatékony védelmet biztosít.

2. Ne tedd a játékszereket mosogatógépbe!

Látszólag igen praktikus és kényelmes megoldásnak tűnik, mégsem ajánlanák. Bár a britek 40% -a úgy gondolja, hogy a szexuális játékok tisztíthatók a mosogatógépben. Az elektronikával ellátott rezgő kényeztetőknél ez kifejezetten rossz elgondolás. Hiába vízálló a vibrátorod, nem úgy lett tervezve, hogy a mosogatógép intenzív vízsugarainak ellenálljon.

Természetesen lehetnek kivételek. A jó minőségű szilikonból vagy üvegből készülő, rezgés nélküli szexjátékszerek (pl. dildók) tisztíthatók mosogatógépben is!

3. … és ne tisztítsd így se!

Készülj fel… A megkérdezettek 20% -a rendszeresen használt nem megfelelő tisztítószereket pl bútortisztítót a játékok tisztítására. Ezek e tisztítószerek nem erre lettek kitalálva. Nem csak a szexuális segédeszköz anyagát károsíthatják, de az egészségre is ártalmasak lehetnek!

Mindenképpen azt javasoljuk, hogy használj speciális, erre a célra kifejlesztett szexjáték tisztítókat. Ezek a készítmények kíméletesen tisztítják az eszközöket, ugyanakkor antibakteriális hatásuknak köszönhetően megfelelően fertőtlenítik is őket. Ilyen terméktisztítók már pár ezer forintér kaphatók, mindenképpen megéri beruházni rá.

Ha még nincs ilyen tisztítószered, akkor pedig javasoljuk a Ph semleges szappan és a langyos víz kombinációját.

4. Ne korlátozd élvezetet…

Minden harmadik (33%) brit gondolja úgy, hogy menstruáció alatt “nem biztonságos” a szexjátékok használata. De ez nem igaz! Mindaddig, amíg a higiéniáról megfelelő módon gondoskodsz, nyugodtan kényeztetheted magad ebben az időszakban is, ha úgy hozza a kedved.

5. Ne hagyd benne az elemeket!

Az addig rendben, hogy azt szeretnéd, hogy a szexuális játékaid minden pillanatban készen álljanak, meg elég macerás is állandóan az elemekkel bajlódni, de sose hagyd az elemeket a vibrátorodban! Sokkal tovább fogják bírni az elemeid, és nem kockáztatod azt sem, hogy egy tönkrement elem használhatatlanná tegye a kedvenc kényeztetődet. Továbbá nem fenyeget az a kellemetlen szituáció sem, hogy a vibrid véletlenül bekapcsol a bőröndödben, vagy a táskádban.

Persze alternatív megoldásként ott vannak az akkumulátoros szexjátékszerek. Ma már rengeteg ilyen kényeztetővel találkozhatsz. Ezeknél egyáltalán nem kell az elemekkel törődnöd, egy USB kábel segítségével bármikor feltölthetőek.

6. Ne helyettesítsd zöldséggel!

A megkérdezettek 45% elismerte, hogy alkalmazta már az önkielégítés ilyen típusú módszerit. Közülük 52% azt mondta, hogy zöldségeket, 20% -ot háztartási készüléket, 10% -ot konyhai segédeszközöket használtak, és 8% -uk pedig gyertyát használ.

Ha felelősségteljesen, és kellő körültekintéssel jársz el, akár még jól is sülhet el a dolog, de mi mégis inkább lebeszélnénk róla. A szexjátékszerek sokkal biztonságosabbak, nem éri meg kockáztatni! De ha mégis kísérletezgetnél, figyelj rá, hogy ne használj olyan eszközöket amik sérülést okozhatnak, és használj minden esetben óvszert!